“ISKOPALA SAM SEBI OČI ISPRED CRKVE I ZGNJEČILA IH” Evo kako danas izlgeda devojka koja se UNAKAZILA i jedva izvukla živu glavu

“ISKOPALA SAM SEBI OČI ISPRED CRKVE I ZGNJEČILA IH” Evo kako danas izlgeda devojka koja se UNAKAZILA i jedva izvukla živu glavu

Kejli Mathart je pre šest godina namerno iskopala sebi oči i zgnječila ispred jedne crkve. Nakon što joj je ukazana hitna medicinska pomoć pravdala se time da je bila povedena Božijm glasom u glavi, koji joj je tražio taj vid žrtve.

Detaljnim pregledom lekari su utvrdili da je bila pod dejstvom narkotika, a devojka je posle nekoliko godina konačno priznala zbog čega je učinila ovaj bizarni potez i oskrnavila sebi lice.

Šta se desilo?

Ispred jedne katoličke crkve u Južnoj Karolini 6. februara 2018. godine, Kejli koja je u tom trenutku imala svega 20 godina, bila je ozbiljno potrešena zbog raskida. U prethodnom periodu je učestalo konzumirala metamfetamin.

Pod jakim uticajem opojne supstance zarila je prste u očne duplje i počela da kopa sopstvene oči. Vrištala je, čuli su je iz crkve, dotrčali i zatekli kako drži svoje očne jabučice u rukama, pa su očajnički pokušavali da je obuzdaju do dolaska hitne pomoći.

– Raskinula sam vezu i doživela nervni slom. Nekoliko meseci kasnije, u februaru 2018. godine, dijagnostikovan mi je bipolarni poremećaj. Imalo je smisla, jer kada sam se osećala srećnom – bila sam euforična, a kada sam se osećala loše – bila sam duboko depresivna. Doktori su mi objasnili da sam zbog toga bila sklona konzumiranju droga – rekla je ova devojka u ispovesti za Mirror.

 

 

“Morala sam da spasim svet”

Ovo je sve čega se seća, budući da je bila pod uticajem opojnih supstanci i ima rupe u pamćenju. Na pitanje šta ju je navelo na ovakav potez devojka je odgovorila.

– Pamtim da sam pomislila da neko mora da žrtvuje nešto važno da bi spasio svet, a ta osoba sam bila ja. Mislila sam da će svi umreti ako ne istrgnem svoje oči istog momenta – ispričala je.

U jeku panike gurnula je gurnula palac, kažiprst i srednji prst u oči. A nije imala nameru da se zaustavi.

– Zgrabila sam obe očne jabučice, uvrtala i vukla sve dok nisu ispale iz duplji. Osećala sam se kao da sam se snažno borila i to je bila najteža stvar koju sam ikad uradila – rekla je ona.

Ispuštala je jezive krike koje su čuli u obližnjoj crkvi. Nekako su uspeli da je odvedu u bolnicu gde su lekari bili zaprepašćeni prizorom.

– Prilično sam sigurna da bih pokušala da zabijem prste pravo u svoj mozak da me pastor nije čuo kako vičem: “Želim da vidim svetlo!”, što se ne sećam da sam rekla, i obuzdao me. Rekao mi je kasnije da sam držala očne jabučice u rukama. Zgnječila sam ih, iako su mi još nekako bile vezane za glavu – prisećala se.

Helikopterom je hitno prevezena u najbližu bolnicu, gde su joj lekari očistili očne duplje i uspeli da joj pomognu. Nakon detaljnog pregleda utvrđeno je da je bila pod jakim dejstvom opojnih supstanci koje su izazvale halucinacije.

 

Međutim, lekari su istakli da veruju da je u drogi bila još neka hemikalija koja je kod nje izazvala halucinacije i da je zato verovala da čuje glasove koji su joj rekli da mora da “žrtvuje oči” kako bi spasila čovečanstvo.

Samo dan pre incidenta, devojka je sama rekla da želi da ide na odvikavanje od narkotika. Rekla je majci da je koristila marihuanu, ali joj je jedan poznanik dao džoint u kojem se nalazila i mnogo teža droga. Njen oporavak i dalje traje, ali Kejli kaže da se oseća mnogo bolje sada i da je čak odbijala da uzima lekove protiv bolova jer je želela da se poptuno “skine sa bilo koje vrste supstanci”.

Gde je Kejli danas?

Govoreći o incidentu iz 2018, Kejli je rekla da često razmišlja o tome kakav bi njen život bio da su se stvari odvijale drugačije.

– Kada ujutru otvorim prozor svojoj mački, pitam se kako izgleda okolina. Mislim da će mi Bog pomoći da jednog dana vidim sve što sam propustila – istakla je.

Kejli planira da se vrati muzici, kao i da krene u teretanu.

– Hoću da se učlanim. Imam gitaru, a želim da kupim klavir – otkrila je. (Kurir.rs/I.M.)

Share this content:

You May Have Missed