TURSKI OLIMPIJAC PLJUNUTI SAŠA POPOVIĆ! Evo ko je Turčin koji liči na Saleta i čiji nastup Srbi porede sa Zvezdama Granda

TURSKI OLIMPIJAC PLJUNUTI SAŠA POPOVIĆ! Evo ko je Turčin koji liči na Saleta i čiji nastup Srbi porede sa Zvezdama Granda

Olimpijske igre u Parizu posve su neobične, drugčije, dramatičnije nego bilo koje druge pre – čini se. Prevashodno, ostaće upamćene kao najskandaloznije – počevši od ceremonije otvaranja, pa sve do upitnih takmičara. Ipak, da ne bude sve tako ‘crno’, moramo da kažemo da su iznedrile i prave zvezde, interesantne ličnosti, prelepe sportiste čije ćemo karijere, ali i discipline u kojima se takmiče pratiti. Tu ubrajamo i jednog Turčina.

Jusuf Dikec, predstavnik Turske na Olimpijskim igrama u streljaštvu, svojom nonšalantnošću i smirenošću osvojio je simpatije svetske javnosti koja prati najprestižnije sportsk takmičenje na svetu. Ostaće upamćen kao takmičar koji je do srebrne medalje u disciplini miks vazdušni pištolj sa 10 metara, u kojoj su se zlatom okitili naši predstavnici Damir Mikec i Zorana Arunović, došao bez ikakve specijalne opreme svojstvene streljašima – i sa rukom u džepu.

Ipak, nije ta njegova nirvana duha i uma zaintrigirala Srbe da ovog uspešnog 51-godišnjeg sportistu tek sada primete. Nije ni prijateljstvo sa Mikecom njega posebno izdvojilo u našem narodu, već – sličnost u izgledu sa Sašom Popovićem!

Da, da – korisnici društvene mreže X, nekadašnjeg Tvitera, odmah su napravili poređenje i šale, koje su brzo postale viralne na društvenim mrežama, pa, iako vam se ne bi učinilo na prvu loptu, kad vam neko skrene pažnju – osnivač i doskorašnji vlasnik “Grand produkcije” i turski osvajač olimpijske medalje zaista podsećaju malo jedan na drugog.

 

 

Od svega, najzanimljiviji su bili opisi i komentari, pa su tviteraši nastup turskog strelca sa pištoljem u ruci nazvali: “Saša Popović – eliminacija takmičara u Zvezdama granda squid game edition”.

Sve je izazvalo isključivo pozitivne reakcije i dobru zabavu, pa se nadamo da nijednom od dvojice ‘aktera’ ovo poređenje neće zasmetati.

Inače, kao što smo i pomenuli već gore, Dikec je vrlo blizak prijatelj sa Mikecom, a dvojica drugara i kolega ne propuštaju priliku da se zajedno fotografišu na velikim takmičenjima kada osvoje medalje, a naš ‘zlatni momak’ u strešaljštvu je jednom objavom na Instagramu nedavno i objasnio da su njih dvojica redovno učesnici i rivali na poslednjih pet igara, počevši od Pekinga 2008. godine, preko Londona, Rija, Tokija do Londona.

Turčin, rodom iz mesta Goksun, koji se više od dve decenije bavi streljaštvom, ima više nego plodonosnu karijeru – dva puta je bio svetski šampion i čak pet puta evropski! Ima skoro još toliko srebrnih i bronzanih medalja u različitim dispciplinama i sa različitih takmičenja. kurir.rs/blicžena/preneo I. L.

Share this content:

You May Have Missed