NIKADA NEMOJTE ZASPATI DOK VENTILATOR DUVA: Može vam izazvati OGROMNE BOLOVE, pre nego što ga uključite ovo OBAVEZNO PROVERITE!

NIKADA NEMOJTE ZASPATI DOK VENTILATOR DUVA: Može vam izazvati OGROMNE BOLOVE, pre nego što ga uključite ovo OBAVEZNO PROVERITE!

Stručnjak za san Martin Sili je upozorio zašto ostavljanje uključenog ventilatora dok spavate može negativno uticati na vaše zdravlje i može uzrokovati da se probudite sa brojnim zdravstvenim problemima. Prema njemu, rad električnog ventilatora cele noći može dovesti do teškog buđenja sa nizom bolesti. Iako su ventilatori najbolje rešenje za opuštanje kada je vrućina, oni su često krivi za niz nevolja, uključujući bolove u mišićima, isušeno grlo, probleme sa disanjem, začepljenje sinusa i iritaciju kože.

Martin je pozvao ljude da prestanu da koriste svoje ventilatore tokom noći u spavaćim sobama. Njegovo upozorenje se odnosi se na to kako ventilatori mogu da izazovu alergije i napade astme. Prema njemu, ventilatorioni izazivaju đavolju mešavinu grinja, buđi, polena i drugih gadnih čestica. Martin je upozorio: „Dakle, ako otkrijete da patite od prekomernog kijanja, suzenja očiju, curenja iz nosa, svraba grla, pa čak i poteškoća sa disanjem, uverite se da nema prašine na elipsama vašeg električnog ventilatora. Martin je naglasio da prekomeran rad ventilatora može izaizvati i sušenje sluzokože nosa i njeno pucanje, kao i bol u sinusima.

Konzumiranje većih količina vode može pomoći u borbi protiv ovoga. On je savetovao: „Ovo se takođe preporučuje onima koji su zbog vrućine patili od lošeg sna, pa slaba hidratacija može uzrokovati da se osećate još pospaniji i umorniji.“ Ostavljanje ventilatora uključenog cele noći može izazvati suve oči i iritaciju. Takođe, jedan od zdravstvenih rizika je i mogućnost ukočenog vrata ili bolova u mišićima. On je objasnio: „Ako imate već postojeće bolove u mišićima, možda zbog vežbanja ili nepravilnog držanja dok radite za stolom, trebalo bi da se uzdržite od usmeravanja električnog ventilatora na ovo područje tokom cele noći.”

“Koncentrisani hladni vazduh može da učini da se vaši mišići napnu i zgrče, uzrokujući još veći bol. Možda ćete čak primetiti da vam se ukočio vrat od korišćenja električnog ventilatora, pa se suzdržite da ga koristite nekoliko noći da biste videli da li ima razlike.” (Kurir.rs/Miror/M.F.)

Share this content:

You May Have Missed