Selma Bajrami: Moja vjera, moja stvar. Mene je vjera ispunila. Ako pogaziš svoju vjeru, pogazio si svoje ime i prezime! / FOTO

Selma Bajrami: Moja vjera, moja stvar. Mene je vjera ispunila. Ako pogaziš svoju vjeru, pogazio si svoje ime i prezime! / FOTO

U ovom vremenu svjetske pandemije, nikome nije lako. Svi se bore za svoju egzistenciju, a posebno su stradali oni koji su novac zarađivali zabavljajući i uveseljavajući druge. To se prije svega odnosi na muzičare i pjevače, posebno na one kojima je to bio glavni izvor zarade. Među njima je najpopularnija bh. pjevačica Selma Bajrami, koja je svojevremeno svjesno štedjela i ulagala novac u druge poslove. Danas, može se reći, koliko-toliko živi bez problema. Na početku razgovora, Selmu smo pitali da li se umorila od nerada.

“Ovo što ću sada reći možda mnogi neće vjerovati. Naravno da mi nedostaju nastupi, kontakt sa publikom i druženja, ali u ovo zadnje vrijeme tokom korone, neka me niko ne shvati pogrešno, meni je ovo sve dobrodošlo da malo odmorim svoj mozak. Tokom ovog vremena nerada, ja sam se stabilizirala duševno, fizički, psihički. Dosta toga sam ružnog eliminisala iz svog života. Nema zadimljenih kafana, nema tog nekog noćnog rada, a sve je to valjda zbog toga što radim dugo, što sam dugo na estradi, pa je došlo do zasićenja. Moja velika želja je da, kada ovo sve jednom prođe, uradim i snimim jedan dobar album sa Brajom i Marinom Tucaković, kao što sam nekad radila, pa da nakon toga par godina ništa ne snimam, samo spotove za te pjesme. Da nakon toga uradim dva velika koncerta u Tuzli i Sarajevu, i onda bih samo lagano nastupala i pjevala. Voljela bih se sa pedeset godina penzionisati i polako povući sa estrade. Naravno, pjesma će me pratiti cijeli moj život.”

a pitanje o vjeri, Selma je rekla: “Jesam, vjernica sam, ali ja smatram da je vjera nešto samo tvoje i ničije drugo. U zadnje vrijeme sam se zaista posvetila duhovnim stvarima i vjeru intenzivno prakticiram svakodnevno. Vjera me ispunila i pomogla mi da prebrodim sve nedaće sa strpljenjem. Jednostavno, stabilizirala sam se, smirila sam se, imam drugačiji pogled na život, drugačije rezonujem stvari. Nisam više tako impulsivna, postala sam dosta stabilnija. Sada će hejteri da se pitaju kako se okrenula vjeri, a radi provokativne fotografije. To jedno s drugim nema veze. Fotografije i pjesma su moj posao, a vjera je moja privatna stvar. Samo dragi Bog zna ko je kakav, i molim se da budem što bolji čovjek. Najbolje znam kakav život živim, zna moja porodica, a dušebrižnici me ne interesuju. Uskoro dolazi vrijeme kada će mnogi od njih zanijemiti zbog onoga što im Selma sprema. Posebno se radujem mjesecu ramazanu, jer volim da spremam iftare, ti takvi dani i momenti su nešto posebno. Nažalost, svi izgledi su da ću ovaj ramazan provesti u Beču, daleko od mojih roditelja i rodbine, ali tu je moj sin.”

O ljubavi i promjeni vjere, Selma kaže: “Nikada u životu, niti bih to tražila od druge osobe. Za mene je to licemjerstvo. Jer ako pogaziš svoju vjeru, pogazio si svoje ime i prezime. Ako ne poštuješ svoju vjeru, kako ćeš onda tuđu poštovati? Voli svoju, ali cijeni i tuđu. Iskreno govoreći, ja više i ne vjerujem u ljubav.” (ljepota islama)

 

Share this content:

You May Have Missed