Brutalan napad na taksistu u Zagrebu: Odvezen, pretučen i opljačkan

Brutalan napad na taksistu u Zagrebu: Odvezen, pretučen i opljačkan

U dramatičnom napadu u Zagrebu, 37-godišnji taksista je pretrpio strahovito iskustvo kada je skupina nasilnika izvela napad na njega, koristeći vatreno oružje za kontrolu situacije. Dogodilo se to na području Peščenice, gdje je grupa nepoznatih napadača nasilno pristupila vozaču dok je obavljao svoje noćne dužnosti.

Prema policijskom izvještaju, jedan od napadača je pod prijetnjom pištoljem prisilio vozača da mu prepusti volan. U to vrijeme je drugi prisilio taksista da pređe na suvozačko sjedalo. Nakon što su ga vozili kroz grad, napadači su vozača brutalno pretukli. Oduzeli mu osobne dokumente i novčanik, te pobjegli ostavljajući ga lakše povrijeđenog.

Policija intenzivno traga za počiniteljima ovog zločina i nastoji utvrditi sve okolnosti incidenta. Materijalna šteta i dalje nije precizirana, a očekuje se daljnje kriminalističko istraživanje. U saopćenju policije stoji:

“Danas, 7. septembra u noćnim satima na području Peščenici prema do sada prikupljenim informacijama, nekoliko u ovom trenutku nepoznatih osoba je fizički napalo 37-godišnjeg vozača taksija, nakon čega je jedan od počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem preuzeo upravljanje vozilom.”

Oštećeni 37-godišneak je iz straha, uz prijetnje sjeo na mjesto suvozača u isto vozilo da bi mu sumnja se, na taj način protupravno oduzeli slobodu” Izvor: Crna hronika

Share this content:

You May Have Missed