Danima je imao loš zadah, a kad je snimio pluća zgadio mu se život: Muškarac doživeo najveću noćnu moru, pa lekari intervenisali

Danima je imao loš zadah, a kad je snimio pluća zgadio mu se život: Muškarac doživeo najveću noćnu moru, pa lekari intervenisali

Muškarac iz Kine (58) javio se u bolnicu Haikouu, u kineskoj provinciji Hainan, zbog lošeg zadaha, kada su lekari otkrili da je progutao bubašvabu, koja se zaglavila u dušniku.

Ovaj muškarac je doživeo najgoru noćnu moru entomofoba. Jedne noći, dok je spavao, probudio se sa čudnim osećajem da mu nešto puzi uz nos. Onda je osetio da mu nešto ide niz grlo, pa je počeo da kašlje, ali ništa nije izašlo pa je samo zaspao.

Sledećeg dana, on je ceo događaj smetnuo sa uma i samo se bavio svojim poslom dok nije shvatio da ima posebno loš zadah. I posle tri dana dah mu je i dalje odvratno smrdeo, a počeo je da iskašljava i žuti ispljuvak, pa je odlučio da potraži lekarsku pomoć.

Neimenovani muškarac je prvo otišao kod specijaliste ORL u bolnici Hainan, ali pregledom gornjih disajnih puteva nije pronađeno ništa sumnjivo. Međutim, pacijent je bio ubeđen da nešto nije u redu, pa je prebačen na doktorku Lin Ling, lekaru za respiratornu i intenzivnu negu u bolnici.

“To je bila bubašvaba”

Uradio je CT grudnog koša i pronašao senku u zadnjem bazalnom segmentu desnog donjeg režnja, što je ukazivalo da se tu zaglavio strani predmet. Preporučeni način delovanja je bio minimalno invazivna bronhoskopija, navodi Oddity Central.

„Tokom procedure, jasno sam video nešto sa krilima u bronhu“, rekao je dr Lin. „Strano telo je bilo umotano u mnogo sluzi. Nakon isisavanja okolne sluzi, strano telo je otkriveno. To je bila bubašvaba.”

Nakon uklanjanja bube iz čovekovog dušnika, područje je više puta ispirano i očišćeno od sluzi, tako da je neprijatan miris koji je izlazio iz nje ubrzo potpuno nestao. 58-godišnji muškarac se potpuno oporavio i sutradan je otpušten.

Dr Lin Ling je rekla da su takvi bizarni slučajevi veoma retki, ali je savetovala svima koji imaju razloga da veruju da im je strano telo zaglavljeno u donjim disajnim putevima da što pre potraže medicinsku pomoć. (Kurir.rs/I.M.)

Share this content:

You May Have Missed