U kući Zorice Brunclik zamalo došlo do ogromne tragedije: Njena kćerka za dlaku izvukla živu glavu

U kući Zorice Brunclik zamalo došlo do ogromne tragedije: Njena kćerka za dlaku izvukla živu glavu

Legandarna pevačica Zorica Brunclik slavu je stekla isključivo svojim prelepim glasom i hitovima koji traju i trajaće decenijama. Međutim, i danas joj se zamera to što je devedesetih godina ušla u politiku, a sve kako bi pomogla svojoj branši. A, upravo zbog politike porodica Zorice Brunclik umalo je nastradala.

Nemili događaj odigrao se pred pevačicinim očima, a ona i danas ne želi da ga se priseća niti da govori o njemu.

– Uvek me je nepravda bolela i zato i je glava puna čvoruga. Sve što sam ja dobila od JUL-a je jedna velika korpa cveća za moj koncert u Sava Centru – otkrila je jednom prilikom Zorica, ali je prećutala kakvu je tragediju izbegla pukom srećom u februaru 1997. kada je na nju i njenu porodicu pokušan atentat.

Nepoznate osobe u dvorište njihove kuće u Krnjači bacile su dve bombe i to u trenutku dok je dom bio prepun ljudi. Pored Zorice i Kemiša, najstarije ćerke, njenog brata, tu su bili i gosti.

Zorica je sedela sa koleginicom Merimom Njegomir i prijateljicom iz PGP – a kada su oko 22 sata odjeknule dve strašne eksplozije. Prva bomba je pukla između kaprije i ulaznih vrata na ivici bazena, a druga je pala na plastični pokrivač na bazenu. Oštećen je bazen, stakla su se rasula, zidovi izbušeni gelerima koji su leteli svuda.

Tragedija u kući Zorice Brunclik pukom srećom je izbegnuta i niko nije povređen, ali su svi doživeli veliki stres. Posle eksplozije na uviđaj su došli čak i stručnjaci antiterorističkih jedinica, a Zorica i Kemiš su već sutradan angažovali obezbeđenje, a zatim se i preselili u luksuzni salonac u centru grada.

Oni su posle zahvalljvali Bogu što je te večeri najmlađa Zlata bila kod bake, a dvoje najstarije dece u gradu. AUTOR: SVET FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ, ATA IMAGES

Share this content:

You May Have Missed