Pretukli komšije : Beba od dva mjeseca zadobila povrede…

Pretukli komšije : Beba od dva mjeseca zadobila povrede…

A.T. i M. T. optuženi su zbog nasilja u Zenici nad komšijama, supružnicima R.A. i A.Š. koji su nosili djecu, a usljed udaraca dvomjesečna beba im je ispala na tlo. Protiv njih je optužnicu podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a potvrdio ju je Opštinski sud u Zenici.

Prema navodima optužnice sve se desilo 30. januara ove godine oko 17.50 časova u Zenici u kampu Babino polje. Kako je navedeno, bez ikakvog razloga zajedno su fizički napali komšije, bračni par A. R. i Š. A. koji su u naručjima nosili djecu.

“Prvo je A.T. udario R.A. šakom u glavu usljed čega je oštećeni ispustio bebu iz ruku, te mu je beba starosti dva mjeseca pala na tlo pored njega. Nakon toga mu je i M. T. zadao udarac šakom u glavu”, navodi se u optužnici.

Nasilnici su potom zajedno nastavili da ga tuku šakama i nogama u predjelu glave i tijela uslijed čega su ga oborili na tlo i nastavili da tuku. Kada je njegova supruga A.Š. držeći u naručju jednogodišnju kćerku, pokušala da stane ispred svog muža i zaštiti ga i njoj je A.T. zadao udarac nogom u glavu.

Žena je pala pored supruga gdje su je nasilnici zajedno nastavili udarati nogama i šakama. Kako se navodi, u jednom trenutku supružnici su uspjeli da se podignu i zajedno sa djecom pobjegnu do svoje barake.

“Dakle, nasiljem prema drugom ugrozili građanski mir, čime su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje”, navodi se u optužnici.

Inače, obojica nasilnika su ranije osuđivani. Izvor: Cazin.net

Share this content:

You May Have Missed