Škola dopustila učeniku da se identificira kao vuk…

Škola dopustila učeniku da se identificira kao vuk…

Jednom školarcu službeno je dopušteno da se identificira kao vuk, piše Daily Mail. Srednjoškolac iz Škotske je terijan, odnosno osoba koja se identificira kao životinja zarobljena u ljudskom tijelu. Kažu da su učitelji podrška mladiću.

Inače, sve veći broj školaraca identificira se kao životinja, uključujući lisice, zmajeve, ptice, zmije, morske pse, pa čak i dinosaure.

Međutim, neuropsiholog dr. Tommy MacKay kaže: “U znanosti ne postoji stanje kao što je disforija vrste. Nije iznenađujuće da ovo vidimo u doba kada se mnogi ljudi žele identificirati kao nešto što nisu, ali umjesto da djetetu dopustimo da se identificira kao vuk, trebali bismo slijediti zdravorazumski pristup i reći mu da se trgne i uhvati u koštac sa samim sobom.”

Ranije ove godine pokazalo se da su grupe korisnika TikToka organizirale susrete diljem Velike Britanije za one koji su se identificirali kao životinje. Pisali smo i o 13-godišnjoj djevojčici iz SAD-a koja vjeruje da je lisica što zabrinjava njezinu maćehu.

“U stvarnom svijetu pokušavam biti suosjećajan. Cijelu svoju karijeru radim s mladim ljudima, pa me ništa ne čudi, ali zbog činjenice da postoji naziv za ovo stanje, imam osjećaj da živimo u zoni sumraka”, komentirao je taj slučaj u svom podcastu dr. John Delony. Izvor: Index

Share this content:

You May Have Missed