Porodila se kod prijateljice u dnevnoj sobi: Umjesto čestitke, dobila račun za novi kauč

Porodila se kod prijateljice u dnevnoj sobi: Umjesto čestitke, dobila račun za novi kauč

Žena je uživala na djevojačkoj večeri kod prijateljice kada je njeno dijete odlučilo da se rodi. Na kraju, žena je iznenada rodila na kauču svoje prijateljice Elle, gdje je naučila prvo pravilo roditeljstva: djeca često biraju neprikladno vrijeme za dolazak.

Hitna pomoć je pozvana da pomogne tokom poroda i sve je prošlo bez problema. Međutim, majka je bila iznenađena što Ella nije izrazila radost zbog njenog novorođenčeta. Zar Ella ne bi trebala biti počašćena što je njen dom bio mjesto tako posebnog trenutka? Majka se počela pitati da li je možda tjeranje svih gostiju, uključujući i Ellu, koja je bila domaćica, moglo izazvati ljutnju.

“Ella je od tada bila hladna prema nama. Ona je jedina koja nije svratila vidjeti bebu”, napisala je novopečena mama u jednoj internetskoj grupi za savjetovanje. Majka je zatim priznala da su prošle sedmice prije nego što se obratila Elli sa zahvalom i isprikom. A onda je uslijedio šok: Ella joj je odgovorila računom za novi kauč.

“Poslala mi je račun za kauč. Nije problem platiti, ali svejedno mi je bilo nekako grubo. Ipak se Ella čini jako povrijeđenom. Ne znamo kako to popraviti. Osjećam se krivom”, izjadala se novopečena majka. Nakon što je pročitala 1400 komentara koji su joj rekli da je pogriješila, rekla je da će se “udaljiti” od svoje objave, ali će također preuzeti i odgovornost.

“Ova situacija je bila luda za nas, ali i za Ellu. I nisam dobro razmislila o tome, što sam trebala. Pokušat ću ponovno doći do nje, vratiti joj sve, kao što bih i trebala i pokušati riješiti stvar”, napisala je majka. Ali, ljudi u komentarima nisu stali na njenu stranu te su joj mnogi napisali da je “neljubazna” i “nezahvalna” Izvor: New York Post

Share this content:

You May Have Missed