Dvoje djece poginulo: Srušila se stambena zgrada u Italiji

Dvoje djece poginulo: Srušila se stambena zgrada u Italiji

Dvoje djece, starih 4 i 6 godina, stradalo je kada se srušila zgrada u Napulju, najvjerovatnije usljed eksplozije gasa u jednom od stanova. Pod ruševinama je ostalo još šestoro ljudi, a na licu mjesta je angažovano više od 60 spasilaca.

Dvospratnica u Savijanu srušila se jutros nešto poslije 8 sati, a urušavanju je prethodila strašna eksplozija, za koju se vjeruje da je uzrokovana plinskom bocom.

Eksplozija se najvjerovatnije dogodila u stanu na drugom spratu, gdje je živjela starija žena. U trenutku tragedije, u zgradi je bilo više ljudi, uključujući porodicu s troje djece, starih 2, 4 i 6 godina.

Na lice mjesta odmah su stigli policija i vatrogasci, koji su počeli raščišćavati ruševine u potrazi za preživjelima. Nekoliko sati nakon eksplozije, iz ruševina su izvukli oca i dvogodišnje dijete, koji su prebačeni u bolnicu u teškom stanju.

Pronađeno je tijelo i četvorogodišnje djevojčice, a zatim i tijelo njenog starijeg brata. Mediji javljaju da se i dalje traga za majkom mališana i starijom ženom, koja je živjela na drugom spratu. Prema prvim informacijama, od siline eksplozije, drugi sprat zgrade se odmah srušio, a ostatak konstrukcije ubrzo je popustio pod teretom. Izvor: avaz

Share this content:

You May Have Missed