Mladenci iz Čačka rešili da i oni nešto poklone svojim gostima: Na stolu ih sačekalo ovo, uz urnebesnu poruku

Mladenci iz Čačka rešili da i oni nešto poklone svojim gostima: Na stolu ih sačekalo ovo, uz urnebesnu poruku

Septembar je mesec kad se završava leto, počinje školska godina, ali i mesec u kojem ima najviše onih pravih srpskih velikih veselja. Termini za svadbe upravo u septembru zakazuju se čak i godinu dana unapred, a matičari upravo tada imaju pune ruke posla. Na slatkim mukama su i gosti, jer neretko se dešava da u jednom danu imaju i po nekoliko slavlja.

– Sad u septembru imam čak šest svadbi, pa da sam pevač i da me angažuju za nastup možda ne bih imao toliko. Šalim se naravno. Sve su to dragi ljudi, rodbina i prijatelji. Neće biti lako fizički da se to ispoštuje, ali trudimo se. Pola dana budemo na jednoj, pola dana na drugoj svadbi. Uživamo i dobro se provedemo na oba mesta – kaže za RINU mladi Čačanin.

Ipak, da gostima ove jeseni nije lako “potrudio se” i običaj da svadbe u Šumadiji još uvek traju po dva dana. Tako da većina gostiju nakon prve lude zabave, mora da se spremi i za drugu. Mladenici iz Čačka stoga su imali zanimljiv “poklončić” za sve svoje goste koji su na veselje došli i drugu noć za redom – lek za glavu.

– Šta ste mislili, da je ovo kraj? E pa grdno ste se prevarili, evo mali poklončić pa da idemo dalje. P.S. Ne brojimo vam čašice, hvala vam što ste ponovo tu. A vi ćete se nama zahvaliti sutra, uz emotikone srca i osmeha napisano je u poruci mladenaca Isidore i Saše iz Čačka koja je goste uz lek za glavu sačekala na stolovima u svečanoj sali.

Gosti su svakako sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju, što zbog kreativnosti mladenaca, što zbog praktičnosti samog poklončića, koji će ima olakšati dan posle svadbenog veselja. (RINA)

Share this content:

You May Have Missed