Sto puta ste je vidjeli na televiziji, a niste znali da je sestra Saše Popovića (FOTO)

Sto puta ste je vidjeli na televiziji, a niste znali da je sestra Saše Popovića (FOTO)

Vest koja je iznenadila mnoge jeste da su Saša Popović i bivša rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović rođaci. Naime, ova poznata i uticajna dama je sestra Saše Popovića ali oni o tome nikada nisu javno govorili.

Prvobitna informacija koja je kružila internetom je da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica. Tim povodom svojevremeno je ekipa Kurira najpre kontaktirala Popovića, ali on se nije javljao. Potom su pozvali i prof. dr Popović, koja je rekla istinu, ali nije bila baš mnogo rečita.

– U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna – napisala je tada rektorka Beogradskog univerziteta u poruci.

Ivanka Popović, bivša rektorka Univerziteta u Beogradu i profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta, izabrana je prošle godine za potpredsednicu Evropske asocijacije univerziteta (UEA).

Ivanka je rođena 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata, piše između ostalog u Ivankinoj biografiji.

Niko od ovih imena koja se pominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvodine

Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju”, rekao je jednom prilikom nekadašnji direktor “Granda”. ekskuziva.ba

Share this content:

You May Have Missed