Muškarac puškom ganjao pse lutalice po naselju jer su mu napali kokoške

Muškarac puškom ganjao pse lutalice po naselju jer su mu napali kokoške

U mirnom naselju Donja Koprivna kod Cazina, prije dva dana, zabilježen je incident koji je uzburkao ovo mirno cazinsko naselje. Naime, psi lutalice su napali i poklali kokoši jednog od mještana, što je izazvalo uznemirenost i bijes kod istog.

O.H., čije su kokoši stradale, odlučio je preuzeti stvari u svoje ruke. Uzeo je lovačku pušku i krenuo u “lov” na pse lutalice, što je dovelo do pucnjeva koji su se čuli u naselju. Ovaj potez izazvao je paniku među mještanima, koji su odmah reagovali i pozvali policiju.

Policija je brzo stigla na lice mjesta i zatekla O.H. s puškom u ruci. Kako saznajemo, ubrzo je lišen slobode i sproveden u policijsku stanicu radi daljnje istrage.

Incident je ponovo otvorio pitanje o kontroli populacije pasa lutalica u ovom području, koja predstavlja ozbiljan problem za lokalne mještane. Mnogi su pozvali na hitno rješenje ovog problema, kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

Policija je apelovala na građane da ne preuzimaju pravdu u svoje ruke i da uvijek prijave sumnjive situacije ili napade, naglašavajući važnost saradnje zajednice i vlasti u rješavanju ovakvih problema. Istraga o ovom incidentu je u toku. Izvor: DI

Share this content:

You May Have Missed