Kuća mu je presečena na pola, danas su mu javili za strica: Adel je izgubio sve što je stekao

Kuća mu je presečena na pola, danas su mu javili za strica: Adel je izgubio sve što je stekao

Šta da kažete čoveku koji u blatištu širi prazne ruke, a iza njega stoji nešto što se zvalo dom, kuća koja je izbegla sudbinu da bude zbrisana sa lica zemlje, ali je presečena na pola, utonula u mulja i “prošetala” pet metara. Tu nema reči utehe. Samo smo ćutali.

Jad, tuga i beda!

“Sve što sam 30 godina stvarao sada je nestalo. Neću nigde da idem, imam mnogo prijatelja u Srbiji, nude mi stan, smeštaj, ali ja ne mogu da idem kad je moje mesto ovde”, priča nam Adel.

Najcrnje vesti stigle su mu danas kada je saznao da je pronađeno telo njegovog strica. Na sve načine pokušao je da nam objasni gde se nalazila njegova kuća, odmah kraj njegove, 2-3 metra udaljena. Ali nema je… Voda je odnela i kuću i ribnjak i pomoćne objekte i samog amidžu, kako se ovde naziva stric.

Pokazivao nam je slike te kuće. Ne verujemo da su zaista postojale boje, osmesi neke dece, zaista, kako nam je pričao, tu su bile i ruže. Ono po čemu smo hodali nije ni blato ni kamen, već mešavina svega toga, granja i armature, ostataka kuća koje su stradale i uzvodno, ko zna koliko kilometara dalje. Sve je sivo i braon, jednolično i vlažno.

“Petnaest kuća u ovom naselju je nestalo”, priča nam Adel.

“Ovde je žena skoliča za ćerkom, pokazuje nam dalje. Vidite li ovo drvo, tu je bio čovek koji je dočekao jutrom spasao se na drvetu!”, opisuje nam Adel sve ove strahote. (Telegraf.rs)

Share this content:

You May Have Missed