SRAMOTA: Porodicu stradale trudnice niko nije obišao tri dana: Iz kuće su izašli goli i bosi

SRAMOTA: Porodicu stradale trudnice niko nije obišao tri dana: Iz kuće su izašli goli i bosi

Javnost u Bosni i Hercegovini jučer je utihnula nakon što je objavljena vijest da je trudnica Ajla Begić (29) izgubila život u razornim poplavama dok je spašavala svoju kćerku. Ajla je hrabro uspjela spasiti svoju djevojčicu Dalal, ali je, nažalost, sama izgubila život. Tragična sudbina ove mlade majke, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, duboko je potresla cijelu zemlju.

Belma Alispahić Skuljić, zajedno sa Senadom Skuljićem, objavila je emotivnu fotografiju s malenom Dalal, i tom prilikom napisala: “U Jablanici smo. Kod Dine Begića, kojem je supruga nastradala u osmom mjesecu trudnoće. Ostala je kćerkica Dalal, koju je majka spasavala iz srušene kuće. Spasila je Dalal, a ona se s bebicom u stomaku vratila Allahu. Dino i Dalal su kod Dinine tetke. Treći dan od nesreće još im niko nije otvorio vrata. Iz kuće su izašli goli i bosi.”

Ova tragična priča još jednom podsjeća na užasne posljedice prirodnih katastrofa koje su pogodile dijelove BiH, uništavajući živote i porodice. Cijelo jedno mjesto nestalo je pod silinom prirodne katastrofe, koja je donijela razaranje u noći koja je, naizgled, bila kao svaka druga, mirna i bezbrižna. Mi iz BIH možemo pomoći pozivom na 17039. Senzacija.ba

Share this content:

You May Have Missed