Ciguru su odmah smjestili u zatvor: Nasilje nad ženom koje je zgrozilo region…

Ciguru su odmah smjestili u zatvor: Nasilje nad ženom koje je zgrozilo region…

Adis Cigura se trenutno nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nasilje u porodici”.

Nakon što se u medijima pojavio videosnimak na kojem je prikazano kako muzičar Adis Cigura udara svoju suprugu šakama i nogama, pjevačicu Aldinu Bajić, digla se ogromna bura, ali i osuda ovakvog stravičnog čina nasilja nad jednom ženom.

Kako je ranije kazao portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Samir Valentić, Adis Cigura je uhapšen.

Prvog oktobra Policijskoj stanici Centar prijavljeno je nasilje u porodici od strane C. A. nad B. A.. Osumnjičeni C. A. je lišen slobode. Policijski službenici su odmah došli na lice mjesta, osumnjičenog lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Nad istim je provedena kriminalistička obrada nakon čega je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje. Prijedlog je od strane sudije za predmetni postupak Općinskog suda u Zenici istom određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana – kazao je Valentić za Avaz.

Adis Cigura se trenutno nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nasilje u porodici”. Podsjetimo, vijest o premlaćivanju pjevačice pojavila se jučer u medijima, nakon čega se i ona oglasila kazavši da do nasilja nije došlo zbog prevare, te da je njen partner bio jako ljubomoran.

Tačan motiv bit će poznat kada policija i tužilaštvo sprovedu sve istražne radnje. ekskluziva.ba

Share this content:

You May Have Missed