OVE STVARI NIKAKO NE TREBA DRŽATI IZ KUĆE I HITNO IH TREBA IZBACITI: Veruje se da privlače veliku bedu, siromaštvo i jad

OVE STVARI NIKAKO NE TREBA DRŽATI IZ KUĆE I HITNO IH TREBA IZBACITI: Veruje se da privlače veliku bedu, siromaštvo i jad

Ako imate osećaj da vas prostor “tera”, to znači da morate da ga oplemenite, razveselite postavljanjem detalja koji pozivaju na boravak. Dobra energija u domu postiže se ako je prostor harmonizovan. Prostor treba da probudi želju u nama da se vratimo u njega.

Prema smernicama Feng Šuija i narodnim verovanjima, ove stvari je bolje ne držati u kući. Navodno, one donose nesreću ili zadržavaju lošu energiju u kući. Prema Feng šui verovanju, ovih 7 stvari u kući donose bedu i siromaštvo, te ih ne treba čuvati:

Slomljeni sat – Prema Feng šuiju, slomljene stvari uopšte treba izbaciti iz kuće, a posebno slomljene satove. Oni navodno ukazuju na nesrećne događaje u budućnosti.

Crna vrata – Kinesko verovanje kaže da crna vrata prizivaju lošu sreću u vaš dom, ali ne i ako su okrenuta prema severu.

Stari kalendar – Ako niste okrenuli stranicu na trenutni mesec ili vam je oznaka za datum ostala na pogrešnom mestu, to nije dobro, kaže staro praznoverje. Kalendar je simbol prolaznosti vremena, a ako ga koristite na pogrešan način, to navodno može negativno da utiče i na vaš život.

Slomljeno suđe – Posuđe prema kineskom verovanju simbolizuje bogatstvo i porodicu. Ako jedete iz okrnjenih tanjira, podsvesno prizivate probleme u svoj život. Zato čim nešto napukne, odmah bacite.

Kaktusi i biljke s trnjem (osim ruža) – Unose negativnu energiju u dom.

Mrtve biljke – Isto kao i veštačko cveće, smatra se da donosi lošu sreću, pa prema Feng šuiju, i to treba izbaciti iz kuće što pre.

Bršljan – Staro je verovanje da otrovni bršljan koji puzi uz kuću donosi nesreću. stil.kurir.rs

Share this content:

You May Have Missed