VIDEO: Zelenski: Prije godinu dana milijuni Ukrajinaca su donijeli odluku

Region

VIDEO: Zelenski: Prije godinu dana milijuni Ukrajinaca su donijeli odluku

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obilježio je prvu godišnjicu ruske invazije na njegovu zemlju prkosnom porukom u kojoj je naglasio da će Ukrajinci na kraju pobijediti.

U videu objavljenom u medijima i naslovljenom “godina nepobjedivosti”, 45-godišnji predsjednik sjedio je za stolom i prisjetio se kako se obratio Ukrajincima prije godinu dana, u trenutku kad su Kijev i svijet uzdrmani zbog ruskog pokretanja invazije.

“Najteži dan u našoj novijoj historiji”

“Prije godinu dana na današnji dan, s ovog istog mjesta oko sedam ujutro, obratio sam vam se kratkom izjavom, u trajanju od samo 67 sekundi”, rekao je u 15-minutnom govoru, uz svečanu glazbu u pozadini.

“Mi smo jaki. Spremni smo na sve. Pobijedit ćemo svakoga. Ovako je počeo 24. veljače 2022. najduži dan u našim životima. Najteži dan u našoj novijoj povijesti. Rano smo se probudili i od tada nisam spavao”, dodao je Zelenski.

“Učinit ćemo sve da pobijedimo ove godine”

Zapadni vojni dužnosnici procjenjuju žrtve na obje strane najvećeg sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata na više od 100.000 ubijenih i ranjenih. Deseci tisuća civila također su poginuli, dok su milijuni pobjegli pred prijetnjom borbi.

“Gotovo svatko ima barem jedan kontakt u svom telefonu koji više nikada neće podići slušalicu. Onoga tko neće odgovoriti na SMS. Ove dvije jednostavne riječi dobile su novo značenje tijekom godine rata”, kazao je Zelenski pa zaključio:

“Postali smo jedna velika vojska u kojoj svi daju svoj doprinos. Glavni je zaključak da smo preživjeli. Nismo poraženi. I učinit ćemo sve da pobijedimo ove godine!” (INDEX.hr)