Između dva groba ulazite u podzemlje: Tajni bunker nalazi se u komšiluku Srbije, evo kakve tajne krije

Između dva groba ulazite u podzemlje: Tajni bunker nalazi se u komšiluku Srbije, evo kakve tajne krije

Istraživač koji se na mrežama predstavlja kao Tattooed Traveler odlučio je da uđe u tajni bunker, lociran u zadarskom naselju Bokanjac. Reč je o podzemnom objektu “Fratelli Croce”, izgrađenom između Prvog i Drugog svetskog rata, koji je između ostalih koristila nekadašnja JNA.

Koliko je poznato, bunker su izgradili Italijani kao deo niza utvrđenja izvan Zadra, a njegov ulaz se nalazi na lokalnom groblju. Objekat je u solidnom stanju, sa sačuvanim italijanski natpisima i belom bojom zidova. Unutra su originalna vrata između nekih prostorija, a nije ispunjen đubretom.

“Ako se pitate šta radim na groblju, reći ću da ulazim u podzemnu tvrđavu koju su sagradili Italijani”, kazao je mladić.

Opremljen lampom, odvažio se da istraži lavirint sastavljen od mreže uskih hodnika i prostorija, prenosi Daily Star. Čak je imao i mapu bunkera, a dok je razgledao sobe verovao je da gleda artefakte stare skoro 100 godina.

“Neverovatno otkriće. Hvala vam što ste s nama podelili ovu avanturu”, napisao je jedan korisnik, a drugi se nadovezao: “Još jedno veoma zanimljivo istraživanje. Svaka čast”. (Telegraf.rs)

Share this content:

You May Have Missed