AUTOBUS UDARIO U STIJENU: 14 poginulih, među njima i djeca! (FOTO)

AUTOBUS UDARIO U STIJENU: 14 poginulih, među njima i djeca! (FOTO)

U tragičnom udesu koji se dogodio u regiji Tarija, na jugu Bolivije, najmanje 14 osoba je izgubilo život, dok je 18 osoba povređeno kada je autobus javnog prevoza udario u stenu duž puta koji povezuje Tariju sa istočnom regijom Santa Cruz. Direktor tarijskog odeljenja saobraćajne policije, José Pacheco, izjavio je da je udes nastao kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, prelazeći na suprotnu stranu puta i sletajući u jarak, nakon čega je udario u stenu.

Od 14 preminulih osoba, sedmoro je već identifikovano, među kojima je i vozač autobusa. Policija je angažovana na identifikaciji preostalih žrtava, dok su među povređenima i vozač zamene, kao i dvoje maloletnika – sedmogodišnji dečak i četrnaestogodišnja devojčica.

Autobus koji je učestvovao u udesu pripada kompaniji Narváez i bio je na putu ka Santa Cruzu. Ovo nije prvi put da su se udesi događali na bolivijskim putevima, s obzirom da se svake godine zabeleži oko 1.400 smrtnih slučajeva i 40.000 povređenih. Većina ovih nesreća posledica je ljudske greške, koja bi mogla biti preventirana. (ahoraoaxaca.com)

Share this content:

You May Have Missed