Zlatan Ibrahimović kaznio trenera: Odbio mu sina, pa ostao bez posla

Zlatan Ibrahimović kaznio trenera: Odbio mu sina, pa ostao bez posla

Zlatan Ibrahimović poznat je po svom nepokolebljivom stavu, a to je nedavno na vlastitoj koži osjetio Lorenzo Abate, dugogodišnji prijatelj i trener u Milanu. Sukob je izbio kada Abate nije dao priliku Zlatanovom sinu Maximilianu da igra za Primaveru, što je izazvalo Ibrahimovićev bijes.

Ibrahimović, koji trenutno obavlja funkciju “senior savjetnika” u Milanu, iskoristio je svoj utjecaj kako bi osigurao da Abate bude smijenjen s pozicije trenera Primavere. Iako su njih dvojica bili bliski iz igračkih dana, ovaj potez je narušio njihov odnos. Abate je ubrzo postao trener Ternane, ali njegov angažman u Milanu je okončan.

Maximilian je nakon Abateovog odlaska dobio priliku da redovno igra pod vodstvom Daniela Bonere, također legendarnog defanzivca Milana. Prošlog vikenda, u utakmici četvrtog kola protiv Empolija, Milan je ostvario pobjedu od 4:1, a jedan od strijelaca bio je upravo Maximilian Ibrahimović.

Zlatanov potez izazvao je nezadovoljstvo kod nekih, uključujući predsjednika Milana, Gerryja Cardinalea, koji nije bio zadovoljan načinom na koji je Ibrahimović riješio ovu situaciju. novi.ba

 

Share this content:

You May Have Missed