Napravite ove kuglice i vaša wc školjka će mirisati i do dvije sedmice…

Napravite ove kuglice i vaša wc školjka će mirisati i do dvije sedmice…

Mnogi se pitaju kako brzo osvježiti WC školjku. Temeljito čišćenje ne mora značiti dugotrajno ribanje ili korištenje skupih deterdženata. Ovaj trik može vašu školjku održati svježom najmanje dvije sedmice, a ne morte ni kupovati dodatne osvježivače.

Prvo, pripremite potrebne sastojke. Biće vam potrebni: komad sapuna, tri kašike sode bikarbone, dvije kašike krupne soli i nekoliko kašika vode. Svaka od ovih komponenti ima svoju specifičnu ulogu, ali zajedno čine odličan deterdžent koji osigurava čistoću i svježinu u toaletu.

Sapun narežite na sitne komadiće i pomiješajte s ostalim sastojcima, a zatim oblikujte kuglice koje će se na kraju osušiti. Ove kuglice će vašu toaletnu školjku održati svježom do dvije sedmice nakon upotrebe. Bitno ih je pravilno koristiti.

Nakon što su vaše kuglice za čišćenje pripremljene, ključno je naučiti kako ih koristiti. Postoje dvije metode — možete odabrati ovisno o svojim potrebama. Ove kuglice možete pohraniti u zapečaćenu ambalažu i koristiti ih izravno, naprimjer kada dođu neočekivani gosti. Jednostavno otopite tabletu, pustite vodu u WC-u i kupaonica će zamirisati.

Druga metoda nudi dugoročnije rješenje i može se primijeniti jednom u dvije sedmice. Jednostavno stavite kuglice sapuna u platnenu vrećicu i objesite ih unutar vodokotlića, osiguravajući da ostanu na mjestu tokom ispiranja. Zahvaljujući ovoj tehnici, svoju toaletnu školjku možete održavati svježom čak i kada vam okolnosti ne dopuštaju da je ribate satima Izvor: Daily Wrap

Share this content:

You May Have Missed