NJEGA JE RANIO KOSTA KECMANOVIĆ, A IPAK JE USPIO DA SPASI DVIJE DJEVOJČICE: Dječak pomogao drugaricama da pobjegnu od monstruma!

NJEGA JE RANIO KOSTA KECMANOVIĆ, A IPAK JE USPIO DA SPASI DVIJE DJEVOJČICE: Dječak pomogao drugaricama da pobjegnu od monstruma!

Jovan D. (15) je dečak koji je uspeo da pobegne od smrtonosnih hitaca Koste Kecmanovića koje je pomahnitalo ispaljivao u decu sa kojom je proveo bezmalo celu školsku godin.
Jocu je pogodio metak u butinu, a drugi je prošao pored njega, utvrdila je istraga nezapamćenog zločina. Dve školske drugarice je spasao i pomogao im da nestanu iz vidokruga dečaka monstruma.

-Jovan je zapanjen kao i sva deca nepomično gledao kako Kosta puca u nastavnicu i decu, drugarice i drugove iz odeljenja. Mrtvi su padali po klupama i podu, a video je i Kostine cvene oči. Oči đavola, kako ih je nazvao. U trenutku je pomislio da pokuša da se spase i krenuo je da pobegne kroz vrata. Kosta je hteo da ga zaustavi i usmerio je pištolj ka njemu. Pogodio ga je u butinu i metak je napravio prostrelnu ranu, duboku i bolnu. Dve devojčice su sledile Jovana i jurišale su za njim, a on ih je i tako ranjen povukao i bukvalno ih spasao sigurne smrti- kaže izvor Republike.

Joca važi za jednog od omiljene dece u školi jer je uvek bio raspoložen za šale i razgovor, ali od masakra se promenio, i o tome svedoče i njegovi najmiliji.

-Posledice su ostale, reaguje u snu, on je dete koje se stalno okreće. Ranije je nosio slušalice i slušao muziku, a više to ne radi. Nije hteo da ide u školu, ni da se čuje sa drugarima, dugo posle masakra. A o tome šta se desilo je govorio nevoljno i reči moraju kao kleštima da mu se izvlače. Teško se vratio u školu – otkrio je naš sagovornik.

Jovanova majka je na sudu ispričala da su prošli pakao, ali da se i dalje bore sa strahovitim posledicama.

-Moj sin je mesecima skakao zbog iznenadnih zvukova u snu i svi u kući smo ustajali sa njim jer se izgubi i ne zna gde se nalazi. Od početka ide na psihoterapije, grupne i individulane, kao i mi svi. Treba mu i dalje psihološka podrška – zaključila je Budimka. republika.rs

Share this content:

You May Have Missed