Njegovi recepti su hit na Instagramu: Kuhar napravio ručak za četiri osobe za manje od 2 KM

Njegovi recepti su hit na Instagramu: Kuhar napravio ručak za četiri osobe za manje od 2 KM

Mladi kuhar iz Umaga, Antonio Brajković, javnosti je poznat po video receptima koje objavljuje na svom Instagram profilu, a jedan je ovih dana privukao posebnu pažnju. Riječ je o receptu koji košta tek 0,96 eura i to za četiri člana porodice.

Pripremio je pljukance s vrganjima, koji su tradicionalna istarska tjestenina. Računicu recepta predstavio na zanimljiv način. Video recept počinje pripremom pljukanaca, a Antonio objašnjava da za 200 grama oštrog brašna koje košta oko 0,13 eura (oko 0,25 BAM), 170 ml vode i jedno jaje.

Od svih sastojaka se umijesi glatko tijesto i spremi se u frižider na sat vremena. Umak od vrganja je napravio sa uljem, 50 grama luka koje košta oko 0,20 eura (0,40 pfeninga), a za gljive je rekao da ih možemo ubrati i sami, pa ih nije ubrajao u konačni račun.

Vrganji su poznati kao gljive koje su skupe, posebno svježe, a uvijek možemo koristiti šampinjone. Nakon što je propržio luk, u tavu je dodao gljive, podlio vodom, te ubacio peršun koji košta oko 0,20 eura (0,40 BAM) za količinu od 20 grama.

Na kraju za sve sastojke, Antonio je izračunao da za skoro dvije KM možete imati ručak za četiri člana porodice i to ukusan. Komentari na video su većinom šaljivi i govore “Plot twist: Vrganji su 20 eura”, “Actually zanimljiv kontent, respect cook baja” i naravno pitanje – “A gdje je meso?” Izvor: Radiosarajevo

Share this content:

You May Have Missed