Od Senke ostala samo senka: Kod Srbobrana nađen pas, pogledajte šta je pokazala vaga na merenju

Od Senke ostala samo senka: Kod Srbobrana nađen pas, pogledajte šta je pokazala vaga na merenju

Nikola Stojković iz Srbobrana prigrlio je, utoplio, izlečio, napojio i nahranio stotine napuštenih životinja, a to radi i dalje, spasavajući ih od smrti, bezobzirnih vlasnika i zlobnih ljudi željnih iživljavanja.

Svaki novi slučaj spasavanja napuštene životinje Nikoli je uvek kao prvi put, kad je spasao psa Blekija. Nikola Stojković je vlasnik azila i prihvatnog centra za napuštene kućne ljubimce “Animal resque Nikola” i svakodnevno objavljuje snimke i fotografije novih štićenika svog centra u Srbobranu.

Senka je najnoviji i, kako Nikola kaže, najteži slučaj koji ima, otkako je odlučio da se bavi spasavanjem životinja. Kad je pronašao psa koji je nemoćno ležao u travi, Nikola je znao da nema odlaganja i da mora odmah da mu pomogne. A kako i ne bi, kad je pred njim ležala ženka u izuzetno teškom stanju.

Osim starosti, evidentno je bila bolesna i toliko mršava da joj je Nikola spontano dao ime Senka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikola Stojković (@animal_rescue_nikola)

“Ti ideš na posao, a ja ću da spavam i uživam”: Pas gleda u vlasnicu kao da ima šta da joj poruči

Senka je, verovali ili ne, teška samo 12 kg, pravi živi skelet. Iako je nekad bila mlada i jaka, sada – kada joj je ljubav najpotrebnija – vlasnici su je odbacili kao staru stvar. Od Senke je ostala samo senka i malo kostiju prekrivenih kožom i dlakom, ranama, crvima, buvama, krpeljima…

Nikola je Senku pronašao u travi, gde je nepomično ležala čekajući smrt. Kad je u njegovim rukama ugledala hranu, pridigla je glavu, pokazujući da ipak ima volju za životom.

Njenim mukama trebalo bi da je došao kraj, jer je Nikola odveo na bolje mesto, u svoj azil u kome brine o napuštenim životinjama. Posle hitnog odlaska kod veterinara, konstatovana je teška zapuštenost, izgladnelost i dehidriranost. Veterinari će učiniti sve što mogu da bi spasili Senku.

Pozivaju se svi plemeniti ljubitelji životinja da pomognu u Senkinom lečenju. (Telegraf.rs)

Share this content:

You May Have Missed