Konobarice i konobari zarade i do 10 hiljada evra na Oktoberfestu: Ovo je cena koju plaćaju za to

Konobarice i konobari zarade i do 10 hiljada evra na Oktoberfestu: Ovo je cena koju plaćaju za to

Za dve nedelje rada na Oktoberfestu u Minhenu konobari i konobarice zarade između 5.500 i 10.000 evra neto, a ponekad i znatno više. S druge strane, za te dve nedelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Prema pisanju nemačkih medija, da bi uopšte radili na Oktoberfestu, konobari i konobarice moraju da plate domaćinima unapred 1.500 evra za hranu i piće kao i čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smeštaj trebaju da izdvoje i do 2.500 evra.

Eva je radila kao konobarica na Oktoberfestu te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smeštaj bio 2.500 evra, u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo dušeci, a u sobi je spavalo petoro ljudi.

O cenama koje čekaju turiste na legendarnom festivalu možete pročitati ovde. TikTokerka naglašava kako konobarice i konobari na Oktoberfestu ne dobivaju fiksnu satnicu, već dobijaju deo od prodaje.

Prema informacijama portala TZ, domaćini velikih šatora Oktoberfesta za dve nedelje ostvare do osam i devet miliona evra prometa. Od toga im ostaje oko milijun evra dobiti. Čak i manji šatori imaju prodaju od milionn do dva miliona evra.

Prošle godine Oktoberfest je gradu donio oko 1,49 milijardi eura, piše Fenix. (Telegraf Biznis)

Share this content:

You May Have Missed