Dočekao da vidi sina, pa umro od raka pluća: Srbija Boži organizovala svadbu, sad ga ispraća na večni počinak

Dočekao da vidi sina, pa umro od raka pluća: Srbija Boži organizovala svadbu, sad ga ispraća na večni počinak

Tužna vest danas je dočekala sve meštane Tavankuta i okoline – umro je Božidar Kolar nakon borbe sa rakom pluća.

Sećate li se priče o Božidaru i Dragoslavi, paru iz Tavankuta za koji se skupljao novac za krov nad glavom. Njihovi sugrađani su se pre četiri meseca udružili i organizovali im svadbu kako bi krunisali svoju ljubav, a njegova kuma bila je velika humanitarka Dana Radovanović, ona se u njihovim životima pojavila kao anđeo čuvar, pokrenula apel za pomoć, a onda i kumovala na venčanju. Danas, nažalost saopštila je tužne vesti.

– Prijatelji, tužnog srca vam javljam da je noćas pred zoru preminuo Božo iz Tavankuta. Borili smo se zajedno svi i on je junački podnosio bolest, ali nažalost pobedila ga je. Potrebna je pomoć porodici oko sahrane samo nemojte uplaćivati na njegov račun jer nažalost neće se moći. Putuj kume tamo gde ništa ne boli i ne brini, Danilo je moj amanet od tebe – napisala je kuma.

U rekordnom roku obezbeđen im je bio krov nad glavom, a onda i venčanje. Subotičani su vrlo brzo prepoznali dobrotu u njima i našli im se za sve što je bilo potrebno.

– Bila sam ponosna i plakala sam od sreće, tako je kada vidite nadu u očima ljudi koji do juče nisu znali gde će. Taj sjaj u očima i tu sreću niko ne može da opiše. Kada sam videla tu radost u očima mojih kumova i ja sam plakala. Bio mi je cilj da im posle svega kroz šta su prošli i preživeli priuštim to. Ne želim nikome da prođe kroz tu situaciju da je bolestan, da mu se krov ruši, da ne zna gde će zanoćiti, na sve to odlazi na hemoterapiju. Nisam sposobna da nađem adekvatne reči da opišem kako je on reagovao. On je posle hemoterapije ceo dan radio na placu oko kontejnera i sređivao. Uveče me je pozvao i kaže: “Kume, šta misliš da s one druge strane posadim cveće”, rekla sam mu: “Kume, to će biti tvoj raj”. Toliko je dobio volje za životom – rekla je kuma Dana za Telegraf neposredno nakon svadbe. 11. juna zakleli su se na večnu ljubav, a Dragoslava je bila u devetom mesecu trudnoće.

Krajem meseca dobili su sina Danila, a njihov anđeo čuvar, njihova kuma ih ne ostavlja na cedilu kao ni ostali Subotičani. Sada se udružuju da pomognu majci i detetu. Od njega se putem društvenih mreža opraštaju prijatelji i sugrađani, a ovo je račun na koji možete upaltiti novac za pomoć porodici – 205-9011007156477-08, na ime Marijana Kordovan. (Telegraf.rs)

Share this content:

You May Have Missed