Popović PRVI PUT JAVNO O DISKVALIFIKOVANOJ takmičarki! U programu uživo molio Mariju da ne ide IZ ŽIRIJA!

Showbizz

 

Prašina koja se podigla zbog Vanje Knežević, koja je pre dve nedelje diskvalifikovana iz muzičkog takmičenja “Zvezda Granda”, i to na insistiranje članice žirija, Jelene Karleuše, još uvek se nije slegla. Povodom ove situacije oglasila se njena mentorka, Marija Šerifović, putem svog Instagram profila, koja je istakla da su svi preterali i da joj je žao zbog celokupne situacije.

Povodom Vanjine diskvalifikacije, produkcija “Zvezda Granda” je izdala zvanično saopštenje u kome je istaknuto da se neće tolerisati deljenje sadržaja na društvenim mrežama takmičara koje imaju uvredljiv sadržaj po članove žirija.

Povodom ove situacije, gost u “Jutarenjem programu” na Prvoj televiziji bio je Saša Popović. Na početku emisije je otkrio da su “Zvezde Granda” počele sa emitovanjem pre 18 godina i da nije mogao ni da sluti da će ovo takmičenje postići ovoliki uspeh.

– Za sve ove godine smo iznedrili toliko pevača i srećan sam što ta deca imaju svoje automobile, porodice, kuće, decu. Kad smo krenuli 2004. god da se takmičimo, pojavili su se Bane Mojićević, Milica Todorović, Tanja Savić, kasnije s godinama Milica Pavlović, Aleksandra Bursać, Darko Lazić, Milena Ćeranić, Andreana Čekić, Aleksandra Prijović i ostali. Ne znam kako bi se radile muzičke emisije gde gostuju pevači, da nismo napravili toliko muzičkih imena. “Grand” je održao popularnost i drugim pevačima, koji su i dan danas u Grand produkciji.

– Danas svi hoće da pevaju, pa i starlete. Imali smo 14 audicija za sve ove godine. Za svo ovo vreme, imali smo preko 200 članova žirija u ovom takmičenju. U žiriju su bili političari, glumci, pevači… Ovo je najbolji žiri do sada, koji definitivno ima kredibilitet.

Potom je voditeljka upitala Sašu Popovića da li su istiniti novinski natpisi da Marija Šerifović napušta zbog sukoba sa Jelenom Karleušom.

– Marija, molim te, ako nas gledaš nemoj da napustiš takmičenje – našalio se Popović, a potom dodao da niko ne napušta žiri.

– U sledećoj sezoni imamo novu scenografiju, žiri ostaje isti. Što se tiče ovog aktuelnog slučaja, digla se velika prašina. Prošle sezone Marija je sama diskvalifikovala takmičara iz Makedonije i nije se digla tolika bura. Ja sam čekao da se malo strasti smire, pa sam došao da razjasnimo situaciju. Tu se desilo da je Jelena rekla to što je rekla, videli ste u emisiji pre dve subote, i cela zemlja je to komentarisala. Da bi ta devojka posle emisije dobila hiljade i hiljade poruka gde su vređali Jelenu, a njoj su dali podršku. Ona je na svoj Instagram okačila sve te najgore poruke i zahvaljivala im se. To je bilo neprimereno i bilo je za diskvalifikaciju.

– Mi smo je diskvalifikovali i pozvao me je uveče otac Vanje Knežević. Bio je učtiv i prijatan. Rekao mi je: “Gospodine Popoviću , znam da je moje dete pogrešilo, ali da li može da se vrati u takmičenje?” Sutradan sam se čuo sa Jelenom, koja mi je rekla: “Sale dobro sam razmislila, vrati je u takmičenje, posle će ispasti da sam ja takva i takva i ovako su me svi napali”. O tome sam pričao i sa Marijom i taman kad smo misli da je vratimo u takmičenje, ona je na svoj profil stavila ovakve stvari: “da su “Zvezde Granda” mizoginija, mediokritet i prostakluk”. Napisala je “srećna sam što sam završila sa ovakvim vidom takmičenja”.

– Što je najgore, ona je rekla novinarima da je doživela psihičko zlostavljanje. Vanja Knežević je dete “Granda”, ja sam je kastingovao u emisiji “Neki novi klinci”. Takmičila se, ispala je u trećem krugu, ja sam je ponovo vratio u takmičenje i ona je pobedila. Kao pobednica je mogla da se takmiči u “Zvezdama Granda”. Jelena je hvalila Vanju i htela je da joj bude mentor, ali ona je odabrala Mariju, što je potpuno legitimno. I ja sam smatrao da je Marija dobar mentor za nju.

Saša Popović je više puta istakao tokom emeisije da su mu novinari slali poruke i pitali ga zašto produkcija dozvoljava da se omalovažavaju takmičari, a zatim je pušten video prilog u kom članovi žirija hvale Vanju Knežević. Najviše ju je hvalila Jelena Karleuša.

– Imali smo spornu emisiju u kojoj je Jelena rekla da Vanja izgleda kao tetka i da joj ne upada u reč i devojka je zaplakala. U pauzi sam pitao Jelenu što je bila tako oštra prema Vanji, aona je rekla: “četiri kruga je hvalim i dajem joj vetar u leđa. U jednoj emisiji sam joj skrenula pažnju i rekla sam da pazi dobro na stajling. Možeš da budeš zvezda, ali moraš pored pevanja i nešto drugo”. To joj je rekla da bi nas Vanja u sledećoj emisiji iznenadila i uverila da zaista može da bude zvezda. Da bi neko bio zvezda mora i dobro da peva i izgleda i milion drugih stvari. Dok je Jelena nju hvalila u četiri emisije, ja ne znam da li je neko toliko zapazio Vanju Knežević. Kada je dobila negativne komentare, to je bio za nju najveći marketing za dalje takmičenje.

Potom je naveo primere kada je žiri pre nekoliko godina uputio negativne komentare Milici Pavlović i Slađani Đorđević Bucki. Obe su nakon te situacije pridobile veliku podršku naroda.

– Prošlo je 46 dana od snimanja. Emisiju smo snimili u januaru, a emitovali smo je u martu. Vanja je gostovala i u emisiji “Specijal” gde nije spomenula da želi da napusti takmičenje ili bilo šta negativno – rekao je Saša, a zatim je emitovan video prilog u kom Vanja govori da je emotivno reagovala na komentare i da se zato rasplakala u emisiji.

Popović je zatim u emisiji pročitao komentare koje je Vanja podelila na svom Instagram profilu, a koje su imale uvredljiv sadržaj upućen Jeleni Karleuši.

– Zabranjeno je šerovati na svojim društvenim mrežama pogrdne komentare upućene članovima žirija. Naši organizatori ih uvek okupe na generalnoj probi gde ne prisustvuje žiri i kažu im “deco, pazite šta stavljate na društvene mreže, nemojte da stavljate ko je prošao i šta se dešavalo, jer time ugrožavate gledanost i nemojte da šerujete negativne komentare”. Prema tome, oni su upozoreni i upoznati sa time.

– Marija mi je posalala poruku da njenih 19 kandidata želi da napusti takmičanje zbog ove situacije i pitala me šta da radi. Rekao sam joj: “Marija objasni im jednu stavar, a to je ako napuste sada takmičenje, treba nastaviti dalje”. Sada imamo 100 kandidata, i da ih je 20 ostalo, napravio bih i sa njima istu gledanost, promenio bih pravila i dalje bi “Zvezde Granda” funkcionisale. Rekao sam Mariji da im objasni da svi koji napuste takmičenje, da više neće moći da se takmiče u “Zvezdama Granda”, neće snimati nikada za “Grand”, neće se pojaviti nikada u “Grandu”. Da se ne lažemo, “Grand” daje naveći marketing.

– Meni je žao što je ta devojka diskvalifikovana zbog ponašanja, ali da smo je ostavili to bi bio primer za sve ostale takmičare da šeruju i stavljaju svašta po društvenim mrežama. Deco budite korektni, došli ste u takmičenje gde znate da je ovaj žiri već šest godina zajedno u ovom sastavu. Znate u kakvo ste takmičenje došli. “Zvezde Granda” je jedino takmičenje u Srbiji koje od vas može da napravi nešto u životu. Nisam rekao da ćemo napraviti zvezde. Dovoljno je da se pojavite dva puta i da više ne pevate za 50 evra, već da pevate za 300-400 evra, a niko vam te pare neće uzeti. Prema tome, pamet u glavu. Ja kao produkcija moram da štitim žiri, jer imamo najbolji žiri – zaključio je Saša. u “Jutarnjem programu”. (narodnjaci.net/srbijadanas.com)