Procurilo kako se dijeli novac: Ovo su detalji ugovora koji takmičari potpišu na 9 godina!

Direktor “Grand” produkcije i tvorac najpopularnijeg muzičkog šou-programa “Zvezde Granda”, Saša Popović, gostovao je u jutarnjem programu televizije Prva. Saša je objasnio sve detalje učestvovanja takmičarke Vanje Knežević u pomenutom šou, kao i zbog čega je diskvalifikovana, a potom je naglasio da su svi takmičari upozoreni na to kakav sadržaj ne smiju da objavljuju na svojim društvenim mrežama. Osim toga, Popović je objasnio kako funkcionišu ugovori sa takmičarima koji dođu do samog kraja takmičenja.

– Zabranjeno je šerovati, stavljati na svoje profile pogrdne komentare. Mi uvijek imamo generalnu probu, kojoj žiri ne prisustvuje, i naši organizatori ih skupe i kažu im: “Djeco, pazite šta stavljate na društvene mreže. Nemojte da stavljate ko je prošao, šta se dešavalo, jer ugrožavate gledanost i nemojte da stavljate na vaše društvene mreže negativne komentare, nemojte da šerujete, retvitujete”. Prema tome, oni su upoznati i oni su upozoreni – rekao je Popović.
Popović je potom otkrio da su takmičari Marije Šerifović, koja je bila Vanjin mentor, željeli da napuste takmičenje zbog njene diskvalifikacije.

– E sada, desila se interesantna stvar. Marija mi je poslala poruku da njenih 19 kandidata želi da napusti takmičenje zbog cijele ove frke. “Šta da radim”, pita Marija. To što sam ja Mariji rekao novinari su odmah stavili na naslovne strane da sam ucijenio kandidate. Nisam ja ucijenio, rekao sam joj samo: “Marija, reci im ovako, ako napuste takmičenje…”, pazi njih devetnaestoro. Da ih je 20 ostalo, ja bih sa tih 20 napravio istu gledanost i promijenio bih pravila, a takmičenje bi se dalje nastavilo. Jednostavno sam joj rekao: “Marija, objasni im, svi koji napuste takmičenje neće više moći da se takmiče u “Zvezdama Granda” neće snimati nikada za Grand, neće se pojaviti nikada u Grandu”. Da se ne lažemo, Grand je najveći promoter i najviše stvara zvijezda, najveći marketing daje – rekao je direktor “Granda”.

Saša je potom otkrio kakav je ugovor koji takmičari potpisuju sa “Grandom”.
– Takmičari pred kraj takmičenja, dva, tri kola pred kraj, njih 36 potpisuje ugovor sa “Grand” produkcijom. Svaki ugovor od 2004. do danas glasi ovako. Globalno ću reći, devet godina je trajanje ugovora. Novac se dijeli prve godine 50-50, a ostalih osam godina 70 posto za pjevače 30 za “Grand”. Ljudi kažu: “Onaj Saša eksploatiše djecu”. Ugovor aktiviramo samo ako vidimo da neko od kandidata zaista napreduje, da možemo da mu podignemo cijenu, da možemo da napravimo od njega zvijezdu i tad se ugovor aktivira. Mi ih zadržimo 15-16 u finalu, s dvoje troje radimo, pravimo tezge i dižemo im cijenu. To su sve ovi kandidati koji su u međuvremenu kupili stanove, kola, lijepo žive. Ostali kandidati koji su potpisali ugovor su slobodni, ne moraju da rade u “Grandu”, ali devet godina mogu da snimaju za “Grand”, imaju reklamu, emisije, podršku, najavu za nastupe – zaključio je Popović.(narodnjaci.net/krtice.net)

Share this content:

You May Have Missed