(VIDEO) ZA 1 MINUTU RIJEŠITE PROBLEM BOLNIH SINUSA: Trik ovog doktora ćete pamtiti zauvijek!

Mnogi ljudi se bar jednom godišnje suočavaju s ovim neprijatnim zdravstvenim problemom.

Osjećate bol i pritisak u predjelu čela, očiju i nosa i imate poteškoće s disanjem? Ako i vi muku mučite sa sinusima i na sve moguće načine pokušavate da riješite ovaj problem, pročitajte savjet cijenjenog ljekara Alana Mendela iz Floride, koji je osmislio dva načina za otčepljivanje sinusa za koje će vam biti potrebno manje od minuta, a možete ih isprobati odmah.

1. Ispružite palčeve i istovremeno dok otvarate usta pritisnite palčevima unutrašnjost uha. Otpustite pritisak na uši istovremeno zatvarajući usta. Čućete lagano pucketanje u ušima. Postupak ponovite deset puta.

2. Začepite nos prstima, lagano udahnite te izdahnite držeći usta zatvorena, pri čemu će vam se naduti obrazi. Ponovite tri puta.

Za upaljene sinuse može vam pomoći i ren. Na šporetu zagrijte narendani ren, glavu prekrijte peškirom, i pet do deset minuta udišite isparenja. Najbolje je da se ovo radi pred spavanje, i legne pokrivene glave. Poslije nekoliko dana sinusi će početi da se čiste, a bolovi i neprijatan osjećaj će prestati. (narodnjaci.net/novi.ba/Lepa&Srećna)

 

Share this content:

You May Have Missed