MAJKA JE ZAPLAKALA KAD JE VIDJELA SINA: Ostavio je obitelj u Njemačkoj i otišao majci u Domovinu jer nije htio da na Uskrs bude sama…

Niti jedan čovjek na Uskrs, najveći kršćanski blagdan, ne bi trebao biti sam, posebno jedna stara majka. I baš zbog majke je jedan 46-godišnji Hrvat na Veliku subotu u ranim jutarnjim satima krenuo iz Njemačke u Hrvatsku kako bi je iznenadio svoju majku i s njom proveo Uskrs.

Hrvat čiji je identitet poznat redakciji, nije htio da mu se ime i prezime javno iznosi, ali je za Fenix-magazin.de otkrio kako mu je reagirala supruga kad joj je rekao da za Uskrs ide majci, te što je majka učinila kad ga je vidjela.

– Nije mi bilo lako donijeti takvu odluku jer imam suprugu i dvoje djece. Prethodno smo planirali svi iz Njemačke putovati za Uskrs u Hrvatsku. Ali kako su se postrožile mjere i s njemačke i hrvatske strane, a supruga radi u jednoj trgovini gdje poslodavci nisu skloni putovanjima, odustali smo. U početku se nisam osjećao toliko loše, zapravo nisam puno ni razmišljao. Bože moj, niti prvi, ni zadnji koji ne ide kući za Uskrs. No, kad mi je brat, koji živi u Švicarskoj, rekao kako niti on ne može za Uskrs kući, shvatio sam da će nam majka biti potpuno sama. Otac nam je davno preminuo i ostala nam je majka koja živi sama u kući u našem selu. Ima 86 godina, još je vitalna i može se sama brinuti o sebi. Kad sam joj rekao kako ne možemo doći za Uskrs, uzdahnula je i samo rekla; “Sinko, što ćeš, tako je kako je”. Još mi je kazala kako niti sin naših susjeda neće doći za Uskrs – govori 46-godišnjak.

Nakon razgovora s majkom bilo mu je teško. Zamišljao je kako bi se on osjećao na njezinu mjestu. To pitanje ga je mučilo da nije mogao mirno spavati. Naposljetku je na Veliki četvrtak pitao suprugu što misli o tome da on ode sam majci za Uskrs.

– Supruga je najprije mislila da se šalim. Bio je četvrtak, a ja sam joj rekao kako bih putovao čim prije, odnosno, čim obavim test na koronavirus. Ali, shvatila me je i nije se ljutila. Krenuo sam u subotu oko 6 sati ujutro. Iako su mi rekli kako će na granici biti gužve, pogotovo na Karavankama, veće gužve ipak nije bilo. Zapravo, na graničnim prijelazima nije bilo problema, niti velikog zastoja, gotovo da nitko ništa nije ni pitao. Put je bio bez većih zastoja i u večernjim satima sam bio pred kućom svoje majke – priča 46-godišnji Hrvat.

Njegova majka nije znala da joj sin dolazi. Iako nije bilo kasno, već se spremala na počinak kad joj je pokucao na vrata.

– Otvorila je vrata i u prvi trenutak ništa nije rekla, samo me zagrlila i zaplakala. Ali kad se oporavila od prvog šoka što me vidi, i kad sam joj objasnio zašto sam došao sam, krenulo je kao i inače kad doputujem sa pitanjima: Sine jesi gladan, umoran si, daj da ti nešto spremim….”. Sretan sam što sam došao majci za Uskrs, a sretan sam i jer imam suprugu koja me razumjela i nije se naljutila kad sam joj rekao da bih išao doma svojoj majci. Vratit ću se već u ponedjeljak, znam da ću morati u samoizolaciju, ali nema veze. Nisam želio da moja majka bude sama na Uskrs. Bog će znati koliko vremena još imamo za zajedničke Uskrse. Jednostavno osjećao sam da moram otići, a sada sam najsretniji jer moja majka na Uskrs nije sama – ispričao je 46-godišnji Hrvat iz Njemačke (narodnjaci.net/Fenix-magazin/MD)

Share this content:

You May Have Missed