NJEMAČKA: Planira se zabrana kretanja u cijeloj državi i ograničenja kontakata!

Region

Summit o daljnjim mjerama u borbi protiv pandemije koronavirusa u Njemačkoj koji je bio planiran za ponedjeljak 12. travnja je otkazan, a savezna vlada radi na izmjenama zakona kako bi mogla uspostaviti nacionalna pravila.

Nacrt izmjena i dopuna Zakona o zaštiti od infekcija dostupan je isključivo RTL-u.

Ovim se želi uvesti “hitna kočnica za cijelu državu zbog sedmodnevne incidencije od 100”, navodi se u nacrtu. Uz to, savezna vlada planira zabranu kretanja između 21:00 i 05:00 sati.

Kad hitna kočnica stupi na snagu, kontakti se trebaju ograničiti na “najviše članovi kućanstva plus jedna dodatna osoba dnevno i kućanstvo”.

Nacrt zakona, koji donosi RTL, također navodi da se na sastancima u javnim ili privatnim prostorima smije sastati najviše pet osoba.

Djeca do 14. godine se ne ubrajaju.

Policijski sat između 21:00 i 05:00, planiran u nacrtu zakona, trebao bi sadržavati sljedeće iznimke:

– hitne medicinske ili veterinarske slučajeve ili hitno liječenje
– profesionalne ili službene aktivnosti
– ostvarivanje skrbništva i prava pristupa
– zbrinjavanje potrebitih osoba ili maloljetnika koje se ne mogu odgoditi ili pratnja umirućih

Nacrt zakona hitnu kočnicu čini obveznom za sva područja čija je vrijednost incidencije veća od 100 u tri uzastopna dana. Ako su propisi koje je utvrdila odgovarajuća savezna država stroži, oni bi se trebali i dalje primjenjivati u skladu s nacrtom.

Nacionalna kočnica u nuždi također ima krajnju točku, kao što je navedeno u nacrtu: “Ako sedmodnevna incidencija padne ispod vrijednosti od 100 novih infekcija na 100.000 stanovnika tri uzastopna dana, hitna kočnica prestat će se tamo primjenjivati od sljedećeg dana. ”

U nacrtu zakona, savezna vlada također planira biti u mogućnosti izdavati daljnje” ujednačene odredbe koronskih mjera “kao” zakonske uredbe uz suglasnost Saveznog Vijeća “. (narodnjaci.net/Fenix-magazin/IM)