PROTIV OPADANJA KOSE, ZUBOBOLJE, ELIMINIŠE KANDIU! Napravi ulje od belog luka, trebaju ti dva sastojka!

Zdravlje

PROTIV OPADANJA KOSE, ZUBOBOLJE, ELIMINIŠE KANDIU! Napravi ulje od belog luka, trebaju ti dva sastojka!

Poznato je da je beli luk jedan od najmoćnijih boraca za zdravlje, a evo šta sve za vas čini ulje od belog luka. Beli luk je jednostavan i svima dostupan prirodni lek. U narodnoj medicini koristi se za lečenje mnogih bolesti i tegoba.

Zgnječite ga i ugrejte na srednjoj vatri sa maslinovim uljem 5 do 8 minuta. Smesu sipajte u staklenu posudu.

Beli luk sadrži vitamin E i C koji su odličan saveznik u borbi protiv opadanja kose. Nežno ga umasirajte u teme i isperite sledeći dan. Natopite vatu uljem od belog luka i stavite na zub koji vas boli. Sastojak alicin pomaže u smanjenju bola i deluje protivupalno.

Ovaj recept je za spoljašnju upotrebu tj za mazanje obolelih vena.

Zgnječite četiri čena belog luka u presi direktno u šerpicu. Dodajte 120 ml maslinovog ili nekog drugogog biljnog ulja po želji. Zagrevajte mešavinu na srednjoj temperaturi 3-5 minuta. Zagrevanje pospešuje otpuštanje aktivnih materija iz luka u ulje. Mešajte povremeno sve dok komadići belog luka ne postanu rumeni i hrskavi.

Kada skinete sa vatre ostavite da se potpuno ohladi pa tek onda procedite. Nikada ne čuvajte bočicu na sobnoj temperaturi.

Jednom pripremljeno ulje belog luka možete čuvati u frižideru 5 dana, nakon toga napravite novu količinu. Zamrznuto se može čuvati godinu dana.

Spisak tegoba koje mogu biti tretirane belim lukom je zaista dugačak. U našem narodu je beli luk lek za sve. Njime se leče akne, perut, opadanje kose, zubobolja, povišen holesterol. Beli luk je dobar za zdravlje srca i krvnih sudova, mozak čuva od demencije, a imunitet pojačava. Od belog luka beže svi virusi i bakterije. Srbija Danas/Večernji.hr