EVO KAKO DA SAZNATE DA LI VAS MUŽ LAŽE: 5 trikova koji uspjevaju 100%!

EVO KAKO DA SAZNATE DA LI VAS MUŽ LAŽE: 5 trikova koji uspjevaju 100%!

Osjećate da nešto nije kako treba, partner se čudno ponaša, a kada ga pitate da li je sve uredu, iskusno pokušava da izbjegne priču sa vama.

1. Zvuči smješno Lažovi se nekada prepoznaju i po tome što “brzo govore”. Tipični lažov bi mogao da počne da priča sporije, zbog toga što pokušava da formuliše laž, ali kada ona jednom “uđe” u njegovu glavu on će pokušati da je što prije izgovori.

2. Zbuni se pri verbalnoj komunikaciji Potrebna je jaka mentalna snaga da balansiramo između saznanja o onome što se stvarno desilo i onoga u šta želimo da neko povjeruje. Mnogi lažovi bi u ovim situacijama započinjali jednu rečenicu, prekidali je pa nastavljali sljedeću. Tada koriste prošlo i sadašnje vrijeme za istu priču ili ponavljaju pitanja pre nego da odgovore na njih. Takva konverzacija može da otkrije da je riječ o prevari (laži).

3. Na licu mu se oslikava prkos Prije oko 50 godina istraživači su otkrili da je svim ljudima zajedničko sedam univerzalnih načina da iskažu emociju koja bi se vidjela na njihovom licu. Bez obzira da li ste muškarac ili žena, crne ili bijele puti, mladi ili stari, napravićete istu grimasu.Istraživači su zbog ovog načina vidjeli prezir kod hroničnih lažova koji su mislili da su previše pametni da bi bili uhvaćeni na djelu.

4. Pokušava da pobjegne i da se sakrije Ako on (lažov) počne da priča i obraća se direktno vama, a onda u jednom trenutku počne da se komeša i želi da napusti prostoriju, to bi mogao da bude znak da je prevarant. Kada je lažov suočen sa pitanjem na koje ne želi da odgovori, on nesvesno pokriva oči, usta ili celo lice svojim rukama ili naočarima za sunce i na taj način, podsvjesno pokušava da nestane, prenosi Novi magazin.

5. Pokušaće da vas “izbaci iz kolosjeka” Vješti lažovi će pokušati da nas nateraju da se osjećamo kako nam “izmiče tlo pod nogama”. On može da nam saopšti poptuno lažnu informaciju sa tolikom ubedljivošću da ćete početi sami sebe da preispitujete. Ovo je jedan poseban način manipulacije kome lažovi pribjegavaju. novi.ba

Share this content:

You May Have Missed