Objasnio celom svetu: Majka ga je pitala da li mu smeta ženina neurednost, njegov odgovor će vas oboriti s nogu!

Objasnio celom svetu: Majka ga je pitala da li mu smeta ženina neurednost, njegov odgovor će vas oboriti s nogu!

Ponekad mame vole da se svojim sinovima mešaju u brak. Ali, jedan muškarac je stao u obranu neurednosti svoje supruge. Njegov odgovor nas je oborio s nogu.

Znate i same koliko je uz sve obaveze koje imate u toku dana prilično teško održavati savršeno čist stan, pogotovo ako su klinci tu. Međutim, savršeno uredan dom nije garancija srećnog braka, poručuje jedan muškarac, Klint Edvards, koji vodi blog No Idea What I’m Doing: A Daddy Blog (Nemam pojam što radim: Tatin blog).

Naime, kad ga je njegova mama u telefonskom razgovoru upitala smeta li mu što njegova supruga Mel, sa kojom ima troje dece ne drži njihovu kuću urednom, Klint u početku nije znao što bi joj odgovorio. On je znao da njegova mama ne želi biti zlobna prema Mel već je samo znatiželjna, te je nakon promišljanja odgovorio mami, a zatim svoj stav podelio i na Facebooku.

Klint je objasnio svojoj mami (a i celom svetu) kako čišćenje kuće nije posao njegove supruge. “Vidim naš brak kao partnerstvo i čišćenje jednako treba biti i moja odgovornost kao i njena. Priznajem, često smo zatrpani dečjim igračkama, ima neopranog posuđa u sudoperu i posvuda nedovršenih umetničkih projekata. Takođe ću priznati da nije čisto kao kod moje mame, ali to me ne muči”, piše Klint.

Klint zna da zabrinutost njegove majke proizlazi od velikih očekivanja svojstvenih njenoj generaciji, ali i tvrdi da to nikad nije bilo na listi poželjnih osobina žene s kojom bi se venčao.

“Nisam mislio hoće li moja supruga čistiti. Mislio sam o tome hoće li mi se sviđati šta ona ima da kaže. Mislio sam o tome kako ću se osećati uz nju. Mislio sam o tome hoće li se puno smejati. To mi se sviđa. Da je draga i pažljiva, i da je osoba s kojom bih rado imao decu”. Njegov odgovor oduševio je korisnike Facebooka, koji su ga nagradili hiljadama lajkova, pogotovo na deo koji se odnosi na konačan odgovor njegovoj majci:

“Nisam ušao u ovaj brak radi čiste kuće. Ušao sam jer se ona činila kao neko s kim mogu da provedem život”. Njegova majka, kaže Klint, odgovorila mu je da je verojatno to važnije od čiste kuće.

“Da, i ja mislim tako”, zaključio joj je Klint. (stil.kurir.rs)

Share this content:

You May Have Missed