ŠTA RADITI AKO USISIVAČ SLABO VUČE: Ne morate odmah da kupite novi, već probajte OVO rješenje!

Zanimljivosti

ŠTA RADITI AKO USISIVAČ SLABO VUČE: Ne morate odmah da kupite novi, već probajte OVO rješenje!

Neizostavan je kada se čiste stan ili kuća. Međutum, dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi. Srećom, rješenje ove situacije je i više nego jednostavno. Evo šta bi trebalo uraditi da ponovo bude kao nov. Prvo, otvorite dio usisivača u kome se nalazi kesa za prašinu.

Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje. U ovom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mjestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dve gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor umjesto da vuče vazduh kroz crijevo usisivača, vazduh uvlači između ove dvije gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

Slično se može desiti i na gumenom dijelu kese za prašinu. Rješenje je pretpostavljate jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume. Isto uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se poslije duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta. Isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom (možete i staviti nove u koliko ih imate). Nakon sušenja vratite filtere na mjesto.

Kada budete uključili usisivač vidjećete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrijava se. Ukoliko i dalje ne radi, ili pozovite majstora da provjeri ili je vrijeme za kupovinu novog. novi.ba