Kako su Dejan i Saša Matić izgubili vid: Njih dvojica su otkrili pravu istinu!

Showbizz

Kako su Dejan i Saša Matić izgubili vid: Njih dvojica su otkrili pravu istinu!

Jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike kod nas svakako je Saša Matić. Saša i njegov brat Dejan bukvalno zapovijedaju estradom i svojim moćnim vokalima i hitovima naježe milionski auditorijum.

Popularna braća rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru, a nacija se oduvijek pitala da li su oni rođen slijepi ili se desilo nešto na rođenju.

A ovo je prava istina o svemu!

Svi nalazi pokazivali su da je sa bebama sve u redu, a onda je došlo do prijevremenog porođaja njihove majke.

Bebe su odmah smještene u inkubator. Nekoliko dana poslije rođenja, konstatovano je da su slijepe.

Godinama unazad nagađalo se i pisalo o njihovom stanju, te razlozima zbog kojih je došlo do toga i da li neki od njih “ipak može malo da vidi”. Konačno, nakon brojnih, po porodicu bolnih nagađanja, braća Matić govore na temu gubitka vida.

Dejan se nikada nije raspitivao čija je greška u pitanju, ali tvrdi da je nečiji propust razlog što su on i njegov brat slijepi.

– To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je ljekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je rođenje prije vremena. A, da je bila nepažnja, bila je – priznao je Dejan.

I Saša je progovorio o ovoj temi.

Na pitanje da li je istina da je on imao mogućnost operacije i vraćanja vida, ali da zbog Dejana nije to učinio, Saša kaže da je to laž.

– Ma ne, to je bezveze priča. Oni su htjeli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi – kaže Saša.

Kako je naglasio, ovo je posljednji put da priča o tome.

– Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma! Dvije najgore teme, one koje najmanje volim su – da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom. Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svijetu. Da li sam se ja liječio i kod koga sam se liječio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: “U kom pravcu idete?”, a on je rekao: “Koga to zanima osim mene?” – rekao je Saša.

– Živim normalno i ne bih dao ovaj život ni za šta na svijetu – zaključio je Matić. (ekskluziva.ba)