AKO JEDETE OVIH 5 NAMIRNICA, IMAĆETE BRONZANI TEN: Kako da budete preplanuli i zdravi, BEZ SOLARIJUMA i prženja na suncu

Zanimljivosti

AKO JEDETE OVIH 5 NAMIRNICA, IMAĆETE BRONZANI TEN: Kako da budete preplanuli i zdravi, BEZ SOLARIJUMA i prženja na suncu

Tokom ljetnjih mjeseci, žene obožavaju da imaju preplanuli ten, te se rado odlučuju na solarijum koji je veoma štetan za kožu ili se previše izlažu suncu. Otkrivamo vam bolje i zdravije rješenje! Da li ste znali da postoje namirnice koje pospešuju bronzani i zavodljiv ten i to na prirodan način?

Zapravo karotenoidi doprinose tome da vaša koža bude zdrava i preplanula. A oni se nalaze, kao u određenom voću, tako i u povrću. Ovo su neki od njih:

Slatki krompir – batat

Sadrži u sebi veliku količinu beta karotena, prirodni biljni pigment, koji štiti vašu kožu od prevelikog UV zračenja, a takođe pospješuje dodatno tamnjenje dok ste na suncu.

Mrkva

Stručnjaci savjetuju da je beta karoten – provitamin A, koji se nalazi u mrkvi u većim količinama, uvijek bolje unositi na prirodan način. Osim lijepog tena, pojačaće i vaš imunitet.

Paradajz

Paradajz pomaže tamnjenju kože. Uvijek možete da napravite salatu u kombinaciji sa šargarepom ili da pijete sok od paradajza.

Kajsija

Uveliko je sezona kajsija, a on su još jedna od namirnica koje će učiniti vaš ten bronzanim. Jedite ih u većim količinama i primijetićete razliku.

Spanać

Spanać u kombinaciji sa jajima je pun pogodak! Spanać je poželjno da jedete sirov, a možete i da napravite salatu od njega. Jaja, s druge strane, pomoći će da bronzani ten duže traje.

Zatim odlični saveznici u prirodnom tamnjenju kože su i dinja, breskva, šljiva i grejpfrut, kelj i kupus. Takođe, ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti, pogotovo u ljetnjem periodu. Redovno hidrirajte kožu kako bi ostala zdrava, elastična i zadržala boju. Preporučljivo je da svakodnevno pijete do dva litra vode. (MONDO)