Dječiji doplatak u Njemačkoj ponovo ‘raste’: Evo koliko novca se izdvaja za ove svrhe

Region

Dječiji doplatak u Njemačkoj ponovo ‘raste’: Evo koliko novca se izdvaja za ove svrhe

Njemačkoj je najavljeno kako će porasti dječji doplatak kojeg prima oko 17 miliona djece u Njemačkoj.

Ministar financija ove države Christian Lindner (FDP) najavio je opsežan paket olakšica za pomoć građanima. Dio olakšica sadrži i rast dječjeg doplatka. Ministar financija takav je prijedlog dao krajem jula, a sada su poznati prvi detalji. Već 2023. može se očekivati ​​Lindnerov veliki paket pomoći. Mjere uključuju 10,1 milijardu eura, prenose njemački mediji.

To uključuje, između ostalog, povećanje osnovne naknade i dječjeg doplatka. Osnovna naknada sljedeće bi se godine sa 10.348 eura povećala na 10.633 eura. Najviša porezna stopa trebala bi se primjenjivati ​​samo za veće plaće, piše Fenix-magazin. Više o dječjem doplatku Nedavno su stope dječjeg doplatka povećane za po 15 eura u januaru 2021. godine. Semafor koalicija planira ponovno pokretanje porodične podrške s novom mjerom. Osnovno dječje osiguranje uskoro bi trebalo zamijeniti dječji doplatak.

Porodice bi trebale imati koristi od paketa olakšica s povećanjem dječjeg doplatka – minimalno. Za prvo dvoje djece 2023. bi mjesečno trebalo biti osam eura više, pa će dječji doplatak porasti na 227 eura. Za treće dijete trebalo bi biti samo dva eura više, tada također 227 eura. S obzirom na inflaciju mnogima je ova odluka pokvarila očekivanja. Kako pišu njemački mediji 2024. trebala bi uslijediti još jedna injekcija od oko četiri milijarde eura. Tada se novac za prvo troje djece ponovno povećava na ukupno 233 eura.

Visina doplatka po broju djece 2022. godina:

za jedno dijete: 219 Euro
za dvoje djece: 438 Euro
za troje djece: 663 Euro
za četvero djece: 913 Euro
za petero djece: 1.163 Euro novi.ba