(VIDEO) Kad nemaš stida: Političarka “objasnila” kako se u BiH preko stranke može do duple funkcije…

Region

(VIDEO) Kad nemaš stida: Političarka “objasnila” kako se u BiH preko stranke može do duple funkcije…

Andrea Dorić, kadar Socijalističke partije, potvrdila je da je uz podršku partije došla na funkciju izvršnog direktora “Puteva Republike Srpske” i člana UO Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF). Njena najnovija izjava izazvala je salve negodovanja u javnosti, koja se pita čemu uopšte služe konkursi, kada je na ovaj način javno rečeno da je za posao potrebna politička podrška.

“Ja sam delegirana na mjesto izvršnog direktora u ‘Putevima RS’ ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, navela je Dorićeva za Una TV.

Nakon što je nedavno imenovana za izvršnu direktoricu „Puteva Republike Srpske“, poslanica SP-a u Narodnoj skupštini RS Andrea Dorić dobila je fotelju i u Upravnom odboru Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Ona je za člana UO imenovana rješenjem Vlade RS na pet godina, nakon što je zbog isteka mandata razriješen dosadašnji UO. Pored nje, novo ime u UO je i Milan Pilipović dok je Radmila Stojnić jedina od tri člana bivšeg UO koja će u narednom petogodišnjem periodu biti na toj poziciji. Zanimljiv je put Dorićeve do ovih funkcija.

Ona je, nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Petra Đokića i Gorana Selaka, ostala uz Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koaliciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Zanimljivo je i da je Radmila Stojnić dobila novi mandat u Upravnom odboru APIF-a, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS protiv nje i bivše direktorice Jelene Ćetković prošle godine podnijelo izvještaj tužilaštvu. Mediji su tada pisali da je Stojnićeva osumnjičena da je mimo odluke UO agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktora agencije za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavila korist drugom, prenosi Capital. fokus.ba