(VIDEO) Detalji i snimak filmske pljačke: Stao mu ukradeni “audi”, pa pobjegao “passatom”

Region

(VIDEO) Detalji i snimak filmske pljačke: Stao mu ukradeni “audi”, pa pobjegao “passatom”

Policija traga za banditom koji je u mjestu Šepak, kod Zvornika, protekle noći ukrao dva vozila. On je, naime, na benzinskoj pumpi “Nešković” ukrao “audi”, a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo da curi. Riječ je o benzinskoj pumpi gdje se 2019. godine dogodila eksplozija u kojoj je jedno lice stradalo, a više ih je povrijeđeno. U momentima krađe, u “audiju”, koji je lopov ukrao, bila je jedna žena, dok je vozač tog automobila bio napolju i spisao je gorivo.

“U tom momentu, bandit dolazi, te ulazi u vozilo, a žena koja je bila na mjestu suvozača istrčala je vani. Vidjevši šta se dešava, vlasnik ‘audija’ pritrčava i hvata za volan, u namjeri da lopova spriječi, ali u tome nije uspio. Lopov počinje da vozi, a vlasnik vozila usljed toga je povrijeđen. Audi, za čijim volanom je bio lopov, nije puno odmakao, već udara u sprave za plin, usljed čega dolazi do curenja plina”, otkrivaju izvori Nezavisnih novina.

Ovaj slučaj potom je, poput akcionog filma, dobio i novi zaplet. Naime, ukradeni “audi” potom je, usljed udara u aparat, stao. U međuvremenu, nailazi slučajni prolaznik u “passatu”, u koji sjedaju vlasnik ukradenog audija i njegova saputnica, te ih je prevezao do druge, obližnje benzinske pumpe, kako bi zatražili pomoć.

 

“Ali, lopov, koji je ukrao ‘audi’, pošto mu je taj automobil stao, sada pješice dolazi i do susjedne pumpe, te krade ‘passat’ kojim su se ovi dovezli”, pojašnjava sagovornik Nezavisnih novina.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla Hitna pomoć, da pomogne vlasniku povrijeđenog vlasnika “audija”, a pristigli su i vatrogasci na pumpu gdje je curio plin. Policija se istovremeno uhvatila posla i identifikovala osumnjičenog za ovo filmsko razbojništvo, te za njim i dalje traga, a sumnja se da je pobjegao u Srbiju.

“Policijski službenici PU Zvornik preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju razbojništva i pronalasku V.T. iz Kozluka, osumnjičenog za ovo krivično djelo”, naveli su iz Policijske uprave Zvornik. fokus.ba