Proglasili Ga MRTVIM U Bolnici I Odneli U Hladnjaču: Kad Su Rođaci Došli Po Telo, Umalo Da Ih Strefi Šlog

Ispovijesti

Proglasili Ga MRTVIM U Bolnici I Odneli U Hladnjaču: Kad Su Rođaci Došli Po Telo, Umalo Da Ih Strefi Šlog

Indijac Srikeš Kumar (40) proglašen je mrtvim nakon nesreće na motociklu i stavljen mrtvačnicu gde se smeštaju tela ostalih pokojnika, ali sledećeg dana usledio je šok – ustanovljeno je da nije mrtav i da i dalje diše.

On je najpre bio u vrlo kritičnom stanju nakon što ga je udario motocikl u Moradabadu, istočno od glavnog grada Nju Delhija, javila je agencija Frans pres.

Proglašen je mrtvim po dolasku u privatnu medicinsku ustanovu i prebačen je u državnu bolnicu.

– Pregledao ga je službenik Hitne pomoći. Nije našao nikakve znake života i stoga ga je proglasio mrtvim – rekao je novinskoj agenciji u nedelju Radžendra Kumar, medicinski nadzornik bolnice.

Telo je stavljeno u bolničku kapelu dok njegovi rođaci nisu stigli šest sati kasnije.

– Kada je policijski tim i njegova porodica došli da iniciraju papirologiju za obdukciju, pronađen je živ. Ovo nije ništa drugo nego čudo – rekao je Kumar, dodajući da je i on sam šokiran.

Kumarova snaja Madhu Bala primetila je da se čovek i dalje pomera, a kada je to videla umalo se nije onesvestila od šoka.

– On uopšte nije mrtav. Kako se to dogodilo? Gledajte, on želi nešto da kaže, diše – rekla je Bala na snimku koji je postao viralan.

Ona je kasnije za medije istakla da će tužiti lekare zbog nemara jer su umalo ubili Srikeša tako što su ga “stavili u zamrzivač”

Šef bolnice dr Šiv Sing rekao je da je službenik hitne medicinske pomoći više puta pregledao pacijenta u 3 sata ujutro i nije bilo otkucaja srca.

– Nakon toga je proglašen mrtvim, ali su ga ujutru policijska ekipa i njegova porodica pronašli živog. Naš prioritet je sada da mu spasimo život – dodao je Sing uz konstataciju da ovo nije bio nemar lekara, već jedan od “najređih slučajeva” koji se skoro i ne dešava. (objektiv.rs)