DEBELI BAKŠIŠ, PRASIĆI NA RAŽNJU, KRŠ I LOM POD ŠATOROM! Evo koji PEVAČI su gospodari srpskih vašar

Showbizz

DEBELI BAKŠIŠ, PRASIĆI NA RAŽNJU, KRŠ I LOM POD ŠATOROM! Evo koji PEVAČI su gospodari srpskih vašar

Mnogi naši poznati pevači pevali su na brojnim vašarima širom naše zemlje. Pevati pod šatorima je jako unosan posao i mnogi estradnjaci dobijaju dosta velike bakšiše.

Era Ojdanić, kao pravi čovek iz naroda, svojevremeno je napravio veselje za pamćenje na vašaru u Svilajncu i pokazao koliki je bakšiš zaradio. Ojdanić važi za kralja bakšiša, kada su ovakve manifestacij eu pitanju. Nema mesta na kome mu publika nije zakačila novac, a urnebesnu fotografiju podelio je na svom Instagram profilu. Njemu su pare bile zakačene za naočare, dok je on pevao iz sveg glasa. Oko Ere vide se muzičari ispod šatora, a svirka je bila u toku dana.

– Gori Svilajnac, ovako se peva za narod i prave pare! Ja sam čovek iz naroda i ljudi to znaju! A ne da glumimo velike zvezde, kao neki – kritikovao je kolege Era, jer on nema problem da peva na vašaru ili romskim svadbama.

Vera Matović, čija karijera traje skoro 50 godina, poznata je po tome što mnogo radi i da ulaže u nekretnine i nove poslove. Vera ne bira mesto gde će pevati, jer ona voli da uveseljava svoju publiku gde god da se zadesi.

Ona je, u pratnji jednog klavijaturiste, jednom prilikom nastupila na vašaru u Velikom Gradištu, dok su se u njenoj neposrednoj blizini na dva motorna ražnja vrteli prasići.

Vesna Vukelić Vendi godinama peva po vašarima širom Srbije, i zbog toga je mnogi nazivaju kraljicom ovakvih veselja. Šatori pod kojima ona peva su uvek puni, i svi hrle da vide kakav će šou napraviti.

– Vašari su najteži oblik rada i ovo pričam kao rođena Beograđanka. Vašar za njih ne dolazi u obzir jer ih podseća na mesto odakle su potekli. Zato se mnogi pevači foliraju i neće da pevaju na vašarima. Tu gde ja nastupam oni ne mogu da pevaju ni u snu jer ih neće publika. Oni kada pevaju nose barske stolice pa sede, bukvalno se ne oznoje, a taj rad na vašaru je pretežak. Potrebna je kondicija i osećaj za narod. Volim vašare jer osećam energiju 300, 400, 500 ljudi, ali ja vidim njihove likove i energiju. Narod kom ja pevam je pametan i filtrirani, a ja hoću da pevam narodu a ne u zamračenim i „elitnim“ punktovima – objašnjava ona.

Vendi je izjavila kako joj na vašarima najviše traže pesme od Nade Topčagić, Ljube Aličića, Mitra Mirića i Jašara Ahmedovskog.

Baja Mali Knindža, pevač ratnih i rodoljubivih pesama, već tri decenije pravi lomove pevajući pod šatorima. Na njegovim nastupima uvek je prisutan veliki broj ljudi, a poznato je kako ovaj pevač iz Krajine zna da digne publiku na noge.

Na njegovim nastupima je poznato da se toče tone piva i alkohola, da mladi pevaju iz sveg glasa igraju i da su ponekad prisutne i go-go plesačice.

Snežana Jovanović Šikica, poznata po čuvenoj pesmi “Ala bi se šikicala, al mi ne da nana”, sagradila je tri kuće od pevanja na vašarima. Pevačica nema problem gde god da peva.

– Pevala sam i na drvetu i na kamionu, ne stidim se toga. Danas je popularno pevati u restoranima. Nedostaju mi vašari, ja obožavam da pevam na vašarima, uspela sam od novca zarađenog na vašarima da sagradim tri kuće – rekla je ona. Kurir.rs/Stefan Božović