IMATE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM? Evo kako najlakše i najbrže očistiti ploču, BEZ OGREBOTINA!

Zanimljivosti

IMATE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM? Evo kako najlakše i najbrže očistiti ploču, BEZ OGREBOTINA!

Šporeti ravne ploče već godinama spadaju u najpopularnije modele, a mnogi bez razloga strahuju oko njihovog čišćenja. Naime, ovakvi šporeti čiste se još lakše i brže nego oni stari sa podignutim ringlama ili plinskih!

Svaki put kada upotrijebite šporet, obavezno ga nakon toga prebrišite samo vodom i sunđerom, a jednom sedmično je potrebno temeljnije ribanje.

Potrebno je:

čist sunđer
topla voda u količini po potrebi
sredstvo za čišćenje
deterdžent za pranje sudova
pamučna krpica
papirni ubrusi
po potrebi:
žica za ribanje

Kako očistiti šporet sa ravnom pločom?

Najprije provjerite da li je ploča sasvim hladna. U dubljoj posudi pomiješajte deterdžent s toplom vodom, pa umočite sunđer. Zatim nježno očistite ploču i jače protrljajte sve eventualne nečistoće i masnoće. Potom ubrusima očistite ploču tako da pokupite svu vodu i da bude potpuno suva. Ne smije da ostane ni kap!

Nakon toga, nanesite sredstvo za čišćenje i kružnim pokretima, nežnom izribajte svako mjesto na kom je ostala prljavština. Ako naiđete na tvrdokornu mrlju, slobodno upotrijebite žicu (nježno!) za ribanje. Potom papirnim ubrusima skinite sve tragove sredstva za čišćenje, i to laganim i kružnim pokretima, kao da polirate staklo, pa završite pamučnom krpom. novi.ba