DALILA NOVOG DEČKA ZOVE “GRINGO” A NEMA POJMA ŠTA TO ZNAČI: Otkriveno Pravo Značenje – NIJE NIMALO LIJEPA RIJEČ

Showbizz

DALILA NOVOG DEČKA ZOVE “GRINGO” A NEMA POJMA ŠTA TO ZNAČI: Otkriveno Pravo Značenje – NIJE NIMALO LIJEPA RIJEČ

Dalila Dragojević uveliko uživa u ljubavi sa dečkom nepoznatog imena i identiteta kog je za medije prozvala Gringo. Ona svog momka vešto krije od očiju javnosti, a mi vam otkrivamo kakva je veza između Dalilinog dečka i nadimka “Gringo” koji je veoma rasprostranjen u Meksiku. U ovoj dalekoj zemlji ime Gringo se koristi za belce iz Amerike, tačnije meksikanci nazivaju gringom svakog ko nije latino ili hispano Amerikanac.

Na engleskom se termin “gringo” često koristi za američku ili britansku osobu koja posjećuje Španiju ili Latinsku Ameriku. U zemljama sa španskim govorom, njegova upotreba je složenija s njenim značenjem, barem njenim emocionalnim značenjem, u velikoj mjeri u zavisnosti od njegovog konteksta.

Vjerovatno češće nego što nije, gringo je termin prezira koji se koristi za strance, posebno Amerikance, a ponekad i Britance.

Međutim, može se koristiti i sa stranim prijateljima kao izrazom naklonosti. Jedan prevod koji se ponekad daje za pojam je “Yankee”, termin koji je ponekad neutralan, ali se takođe može prezreto upotrebiti (kao u “Yankee, idi kući!”). (balasevizam.novi.ba)