ONA JE SUPRUGA DINE MERLINA: GODINAMA SE KRILA OD JAVNOSTI, POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA

ONA JE SUPRUGA DINE MERLINA: GODINAMA SE KRILA OD JAVNOSTI, POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA

Poznate ličnosti često ne žele da eksponiraju svoju porodicu i da je pominju u javnosti, jedan od njih je i pjevač Dino Merlin, ali sada je odlučio da progovori o svojoj nevjerovatnoj ljubavnoj priči sa suprugom. Pjevač Dino Merlin retko kada u javnosti pokazuje suprugu Amelu. Oni su u skladnom dugogodišnjem braku i imaju dvoje djece, a malo ko zna da je njihova ljubavna priča veoma zanimljiva.

Kako je pjevač jednom i sam rekao, prije braka bili su u vezi pet godina.

Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – vraća Merlin svoj film uspomena.

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala “i ptičijeg mlijeka”.

Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću – kazao je on, pa nastavio:

Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – sjećao se Merlin tih vremena i dodao:

-Ali eto, vrijeme liječi sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem.

Svojevremeno je rekao da nikada neće zaboraviti trenutak kad se poslije prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: “Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: “Da, donio sam 100 maraka” – kazao je Dino. hayat.ba

 

 

Share this content:

You May Have Missed