Mlada UMRLA Na Svadbi, Mladoženja Oženio Njenu SESTRU: Slavili Dok Je TELO Ležalo U Sobi Pored

Mlada UMRLA Na Svadbi, Mladoženja Oženio Njenu SESTRU: Slavili Dok Je TELO Ležalo U Sobi Pored

Oni su rekli da se u njima “mešala krajnja tuga i sreća” U indijskoj državi Utar Pradeš jedno venčanje umalo da propadne zbog tragedije koja se desila tokom ceremonije – mlada je doživela srčani udar i preminula, na užas svih okupljenih. Međutim, umesto da se venčanje prekine, dve porodice su odlučile da se mladoženja ipak oženi – njenom mlađom sestrom!

Mladi, čije je ime bilo Surbi, pozlilo je u toku dugačke hinduističke ceremonije venčanja. U prvi mah svi su mislili da joj je loše zbog tradicionalne venčanice i teškog nakita i šminke koje je imala na sebi. Međutim, ispostavilo se da je nesrećna Surbi doživela srčani napad. Doktor je smesta pozvan ali je Surbi ubrzo je umrla, što je šokiralo porodicu i zvanice.

Posebno neutešan je bio mladoženja, Manješ Kumar. Ne samo da je ostao bez neveste već je bilo izvesno da će doživeti osudu okoline, koja je zbog sličnih događala često znala da stigmatizuje i mladoženju i čitavu njegovu porodicu.

U indijskoj tradiciji, ako svatovi ne dovedu mladu, to je teška sramota i znak da je prokletstvo palo na porodicu. Međutim, Kumar nije otišao kući “osramoćen”.

Iako skrhana gubitkom kćerke, Surbina porodica je odlučila da se venčanje mora obaviti, kako bi se izbegla sramota za obe porodice. Oni su ponudili mladoženji da oženi mladinu mlađu sestru Nišu, koja je takođe bila “stasala za udaju” i kojoj su roditelji pre toga tražili mladoženju.

Kumar i Niša su se tako uzeli, i slavili svoje venčanje dok je u drugoj prostoriji ležalo Surbino telo, koje je pripremano za kremiranje po hindu običajima. Jedan od Surbinih ujaka je rekao za medije da “nije bilo lako za porodicu da nastavi venčanje dok Surbi leži mrtva”. Ni za Kumarove nije bilo lako.

Jedan od njegove braće je rekao “da je bilo nadrealno da se jedna mlada spremala za venčanje u jednoj prostoriji dok je Surbi mrtva u drugoj prostoriji”. Ipak, obe porodice su izjavile da su uradile “ono što su morale”.

– Nismo znali šta da radimo. Obe porodice su sele za sto i većale šta da radimo. Neko je tad predložio da se Niša uda za Kumara. Na kraju smo se složili da je to najbolje za sve.

Oni su rekli da se u njima “mešala krajnja tuga i sreća”.

Surbinoj majci je u toku ceremonije takođe pozlilo, od tuge. Surbin brat, Gurav rekao je da je “Surbi imala velike planove i da je kao najstarija kćerka bila voljena od strane cele njihove porodice i da će im svima mnogo nedostajati”. (objektiv.rs)

Share this content:

You May Have Missed