Iznajmljuje Muža Za 90 KM: Ne Može Izdržati Tempo, Morao Smanjiti Radno Vrijeme!

Ispovijesti

Iznajmljuje Muža Za 90 KM: Ne Može Izdržati Tempo, Morao Smanjiti Radno Vrijeme!

Mama troje djece Laura Jung (Young) prvi put je dobila ideju za svoj neobičan sporedni posao nakon što je slušala podcast o čovjeku koji zarađuje za život slažući namještaj za druge. Nakon što je u šali objavila oglas u kojem se hvali vještinama svog supruga, od bojenja i krečenja do postavljanja pločica i laminata, Džejms (James) je rezerviran.

Toliko da je Džejms u početku radio šest dana u sedmici od 9 do 20 sati, kako bi izdržao tempo zainteresiranih. Džejms je od tada smanjio svoje radno vrijeme i radi po redovnom rasporedu od 9 do 17 sati.

Laura (38) je rekla:

– Morali smo početi odbijati poslove i smanjiti radno vrijeme, tako da sada radimo od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Imali smo vlastite planove izgradnje koje nismo ni započeli jer smo bili toliko zauzeti. I mi smo prvi posao rezervirali za januar – dodaje.

Par čini savršen tim, jer Džejms odrađuje posao, dok Laura vodi društvene medije i web stranicu kompanije te rezervira termine.

Kako se bliže praznici, dvoje su poduzetnika čak uveli posebnu uslugu, a Džejms je ponudio postavljanje božićnih lampica. Nije iznenađujuće da bio prisiljen odustati od rada u skladištu kako bi se posvetio ‘Rent My Husband’ puno radno vrijeme dok je brinuo o svoje troje djece, od kojih dvoje ima autizam.

Džejms, kojem je prije četiri godine također dijagnosticiran autizam, oduvijek je imao smisla za građenje i konstrukciju. Laura je otkrila:

On je stvarno dobar u izgradnji stvari i ne zamara se uputama. Džejms ne dolazi iz trgovačkog okruženja, ali njegov djed je bio nuklearni inženjer, a oni misle da je i on bio u spektru. Ima vrlo metodičan um i može razmišljati izvan okvira. On stvari vidi drugačije – dodaje

Laura i James nude popuste onima koji rade u NHS-u i hitnim službama. Popusti se odnose na starije od 65 godina, osobe s invaliditetom, njegovatelje i osobe na socijalnoj pomoći. ekskluziva.ba