Majka malene Džene Gadžun napisala status koji slama srce”Dan kada smo čuli da te više nikada nećemo vidjeti, čuti, ljubiti i grliti…”!

Region

Majka malene Džene Gadžun napisala status koji slama srce”Dan kada smo čuli da te više nikada nećemo vidjeti, čuti, ljubiti i grliti…”!

“Ispred Vlade Kantona u 9 sati sa pitanjima za Harisa Vranića!!! Zatim se selimo ispred tužilaštva sa početkom u 10 sati… Pravda za našu Dženu!”, navela je Amila Gadžun sinoć.

Ona je nedavno, tačnije 8. novembra, podsjetila da je tog dana počeo horor koji je rezultirao smrću njene kćerke.

Tada je, podsjećamo, objavila prepisku sa doktoricom i poručila: Nikad vam neću halaliti što ste ubili nešto što sam rodila, za šta sam živjela…, a jutros se ponovo oglasila na Facebooku te napisala:

“Dan po dan, mjesec po mjesec i dođe i taj dan 14.11.. Ko da je jučer bilo, kad je telefon zazvonio i kada su nam rekli da je tvoje srce, nažalost prestalo kucati. Godina dana od kada nam se sve sruši. Dan kada smo čuli da te više nikada nećemo vidjeti, čuti, ljubiti i grliti

Ništa više nije isto, ostao je samo život na silu, nedostaješ puno mami svojoj, pahuljo mala. Ne mogu se pomiriti sa tim da mi te više nema…”, napisala je majka malene Džene te navela: “Upravo krećemo da tražimo pravdu na ulici za tvoju smrt!”

Otac malene Džene, Muris Gadžun je prije par dana najavio da “s obzirom da Haris (Vranić) na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreza, ovog puta ću doći lično u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade KS zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužilaštva. Pred zgradom Tužilastva reći ću sve ono što ima da kažem i što nosim na duši godinu dana. Predati ću svoje zahtjeve u Tužilastvo i zatražiti odgovore”, naveo je.

On je, kako smo već objavili, objavio i plan za protest u Sarajevu i zamolio “sve političke uhljupe da me taj dan zaobiđu”. Haris Vranić, ministar zdravstva je gostujući u programu N1 kazao da je Ministarstvo kojim rukovodi učinilo sve u svojoj ingereciji u vezi ovog slučaja.

Džena Gadžun, koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, preminula je na KCUS-u 14. novembra 2021. godine. (Izvor: Oslobođenje.ba)